Umbraco FAQ

Få svar på spørgsmål om Umbraco CMS

Hvad er Umbraco?

Umbraco er et dansk udviklet Open Source Content Management System (CMS), der er bygget på Microsofts .NET Framework. Umbraco er et af verdens mest udbredte CMS-platforme med mere end 500.000 Umbraco-løsninger på verdensplan.  Alt lige fra små start-ups og offentlige organisationer til globale virksomheder har bygget deres online tilstedeværelse på Umbraco-platformen.

Umbraco er kodet i den udbredte .NET teknologi, som oprindeligt er skabt af Microsoft og som er et kendt kodesprog, som mange udviklere kender og benytter.

Hvad er fordelene ved Umbraco?

Ingen licensomkostninger

Ingen begrænsninger i design

Brugervenlig indholdsredigering

Nem integration med forretningssystemer

Masser af færdigtestede moduler, pakker og udvidelser

Hvad betyder det, at Umbraco er Open Source?

Umbraco er en Open Source platform, hvilket betyder, at kildekoden er frit tilgængelig for alle og kan downloades fra Umbraco.com og bygges videre på helt gratis. Den seneste version af Umbraco er version 8 og kan hentes her.

Open Source teknologi er attraktivt, fordi det giver mulighed for at videreudvikle platformen til mange forskellige formål, samt at skræddersy platformen til specifikke behov i netop din branche eller organisation.

Umbraco har et stort community af udviklere verden over som sammen med et rigt økosystem af teknologi-partnere sikrer jer, at platformen konstant bliver udviklet og optimeret. Med et open source system er du desuden leverandøruafhængig og kan let skifte udviklingshus, hvis du ønsker det.

 

Hvem er målgruppen for Umbraco?

Målgruppen er bred, fordi Umbraco er et meget fleksibelt system som nemt kan tilpasses mange forskellige brugsscenarier. Det kan bruges til både simple websites og til komplekse løsninger med mange sites i ét eller mange integrationer.

Novicell har leveret Umbraco-løsninger til blandt andet

  • Offentlige virksomheder
  • B2C og B2B
  • Kursusvirksomheder
  • Uddannelsesinstitutioner
  • Intranet, ekstranet og selvbetjening
  • Hotelkæder
  • Foreninger og NGO'er
  • Festivaler og oplevelser

Kan man lave en webshop baseret på Umbraco?

Ja. Umbraco er god til ecommerceløsninger, og det er nemt at integrere til fx product information management systemer (PIM) og andre ecommerce systemer. På den måde kan du bruge Umbracos brugervenlige og fleksible back office som et stærkt cockpit for den samlede ecommerceløsning.

Det gør det nemt for ecommerce teamet at redigere både produktdata, priser, kampagner og meget mere direkte fra Umbraco uden at skulle åbne en masse individuelle systemer.

Vi har lavet mange forskellige ecommerceløsninger baseret på Umbraco-platformen. 

Læs om ecommerceløsninger baseret på Umbraco

Er Umbraco velegnet til multisite-løsninger?

Ja, Umbraco er velegnet til løsninger, der indeholder mange sites i samme løsning. Det kan fx være en løsning, som skal rumme en række forskellige brands eller subbrands med hver deres hjemmeside. Det kan også være en organisation med en række lokale afdelinger, som skal kunne redigere hver deres site fra lokalt hold. Det sidste er tilfældet med den Umbraco-løsning, vi har lavet til Danmarks Naturfredningsforening.

Kan Umbraco håndtere flere sprog?

Ja, det er nemt at håndtere flere sprog i en Umbraco løsning. Umbraco har en funktion til sprogversionering, der gør det nemt at oprette og arbejde med så mange sprogversioner, du har brug for på dit website.

Har Umbraco en preview funktion?

Ja, Umbraco har som udgangspunkt en preview funktion som gør det nemt for redaktørerne at se indholdet på websitet, inden de publicerer og gør det synligt for de besøgende.

Flere af vores kunder vælger dog en Headless CMS-løsning uden præsentationslag, da det giver dem mulighed for at oprette indhold ét sted og pushe det ud på flere forskellige devices og medier som fx Shop Displays, smartwatches, apps og Smart Home assistenter..

Læs om fordelene ved et Headless Umbraco CMS

Hvordan kommer jeg nemt i gang med Umbraco?

Novicell har bygget mere end 200 topperformende Umbraco-løsninger. Med Novicell Premium har vi sammensat en Umbraco plug and play pakke med vores best practice og kernefunktionaliter fra velperformende webløsninger i en overkommeligt prissat pakke. 

Novicell Premium giver dig mulighed for at komme i gang for et lille budget og med få udviklingsomkostninger og du får et website, som din virksomhed kan leve i og vokse med i lang tid. 

Læs mere om Umbraco Premium

Hvordan hoster jeg Umbraco?

On-premise, i Microsoft Azure eller i Umbraco Cloud.

En Umbraco-løsning kan hostes mere eller mindre som du vil have den. Den kan hostes on-premise, altså på lokale servere, eller i skyen enten på Umbracos egen Umbraco Cloud platform, eller på eksempelvis Microsofts Azure service.

Læs om Novicells hostingydelser

Er Umbraco SEO-venligt?

Ja, Umbraco er et SEO-venligt CMS. Der giver dig mulighed for at arbejde med SEO, både helt grundlæggende, som on-page SEO, men også teknisk SEO. Ligesom vi har fokus på at website performance skal leve op til Googles Core Web Vitals. Umbraco kan tilpasses det behov for SEO I har i jeres virksomhed, men vi vil gerne rådgive og udfordre jer, så det bliver endnu nemmere for jeres kunder, at finde jer i toppen af Google.

Vælger du at lade Novicell bygge dit Umbraco website, tilbyder vi et dedikeret SEO-team, der er vant til at håndtere og rådgive om SEO i Umbraco. Fra optimering, tracking, migrations-rådgivning og generelt SEO-rådgivning. Og det er en fordel, hvis du f.eks. skal lave nyt website, da vores udviklere og SEO-specialister arbejder tæt sammen.

Hos Novicell er vi erfarne i at bygge websites i Umbraco, der er SEO-optimerede. Vi ved, hvad der teknisk skal til, for at få et website der lever op til de nyeste opdateringer i Googles Algoritme.

 

Hvor køber jeg et Umbraco website - og hvad koster det?

Du køber dit Umbraco website hos os. Novicell leverer Umbraco-løsninger i alle størrelser, men vi vil altid starte med en indledende dialog om forretningsbehov og en strategisk afklaring af, hvad platformen skal kunne, før vi ser på hvilken teknologi platformen skal bygges på.

Det er gratis at downloade Umbraco CMS, og systemet kommer som udgangspunkt med en MIT License, som du gratis kan benytte. 

Selve implementeringen af Umbraco er dog ikke gratis, og her skal du som udgangspunkt beregne udgifter til blandt andet design, layouts, oprettelse af indhold, integrationer, opsætning og tilpasning af forskellige funktionaliteter. Den præcise pris er svær at beregne, da det afhænger af rigtig mange faktorer som blandt andet kompleksiteten og størrelsen på din løsning samt hvor mange funktionaliteter og integrationer, du har brug for.

Så skal vi ikke bare tage en snak om dine behov?

Kan Novicell overtage min Umbraco-løsning?

Ja, vi har overtaget og videreudviklet mange Umbraco-løsninger både fra andre bureauer eller fra virksomheder, der ville outsource driften af deres løsning. En af styrkerne ved platformen er, at du ikke er bundet op på en specifik leverandør, så hvis det bliver nødvendigt, er det muligt at skifte udviklingspartner.

Hvorfor bruge Novicell til Umbraco?

Vi er verdens største Umbraco udviklingshus og står bag mere end 200 digitale løsninger baseret på Umbraco-platformen, - hvoraf flere af dem har vundet internationale priser. 

Vi har et tæt samarbejde med Umbraco HQ og har siden 2011 haft den højeste partnerstatus, Umbraco Contributing Gold Partner. Et samarbejde med os er derfor din garanti for et professionelt setup med landets dygtigste Umbraco udviklere og et gnidningsfrit forløb mod en bedre online forretning.

Læs hvad vores Umbraco Gold partnerstatus betyder for dig

 

Har du flere spørgsmål om Umbraco?

Vi kender Umbraco ned i de mindste detaljer og kan hjælpe dig med at afklare, om Umbraco er det rette valg for dig og din virksomhed.