Få et headless CMS med Umbraco

Headless Umbraco

Få en agil og fremtidssikret platform med Headless Umbraco CMS

Med Umbraco CMS kan du nemt få en headless CMS løsning som er både agil og fremtidssikret. Umbraco tilbyder et headless-produkt, der leverer headless ud af boksen, men Novicell kan også tilbyde at bygge Umbraco som et headless backoffice til dine forskellige præsentationsflader.

Object reference not set to an instance of an object.

Hvad er forskellen på et headless CMS og et klassisk CMS?

Et traditionelt Content Management System består af både en backend og en frontend. Backenden er den redaktionelle brugerflade, hvor alt indholdet bliver oprettet og styret. Frontenden er selve visningen af websitet – det som brugeren ser i sin browser. Frontenden består af sideskabeloner og temafiler, der indeholder alt design og visningslogik af indholdet. I det klassiske CMS har vi altså begge dele – både ”kroppen” og ”hovedet”.

I et headless CMS er der ikke nogen prædefinerede visningslag. Der er kun en backend, hvor redaktører kan strukturere og styre indholdet som efterfølgende kan udstilles til forskellige ”heads” via indbygget API.

Den skarpe adskillelse af indhold og visning er skabt netop ud fra tanken om, at indholdet skal kunne bruges i mange kanaler ud over det traditionelle website, du tilgår via en browser på din computer. Det kan fx være, du vil pushe dit indhold ud på en app, smartwatches, shop displays eller VR headsets eller Smart Home assistenter. 

Fordele ved headless Umbraco CMS

Fremtidssikret omnichannel arkitektur
Få dit indhold hurtigt ud til nye digitale devices og platforme.

Vedligehold data ét sted og genbrug på tværs
Distribuér og publicér dit indhold på tværs af alle dine kanaler.

Skræddersyet brugeroplevelse
Byg en frontend specifikt designet til de devices indholdet skal vises på.

Hurtigere time-to-market
Kom hurtigt i luften med nye integrationer, redesign og tilpasninger.

Skal jeg vælge et headless Umbraco CMS?

Som tommelfingerregel kan man sige, at hvis du udelukkende har brug for et brugervenligt website, så er et headless Umbraco CMS sandsynligvis ikke den bedste løsning. Her vil det stadig være oplagt at benytte et klassisk Umbraco CMS.

Ønsker du derimod at fremtidssikre din digitale tilstedeværelse og have mulighed for nemt at lægge dit indhold ud på andre medier og applikationer end det traditionelle website, så er et Headless CMS med Umbraco vejen at gå.  

Internet of Things (IoT) feltet bevæger sig med lysets hastighed, og nye enheder dukker op fra dag til dag. For at kunne levere en virkelig god omnichannel-oplevelse på tværs af forskellige enheder og applikationer, har du brug for et agilt CMS, der ikke holder dig tilbage.

Med et headless CMS baseret på Umbraco kan du koncentrere dig om at skabe godt indhold til dine brugere og lade designerne om at få det til at passe perfekt på tværs af alle platforme. Du slipper for at opdatere indhold på flere systemer og kan med én opdatering publicere dit indhold på tværs af en lang række kanaler som fx website, native apps, shop displays, smart watches og mange andre IoT enheder.

Vil du vide mere om Umbraco headless, så ræk ud til mig