Shopify B2B

 

Shopify på vej med egne B2B funktionaliteter

Hidtil har Shopify som ecommerce-platform primært henvendt sig til B2C-virksomheder, men nu melder Shopify sig for alvor ind i kampen om at blive en seriøs ecommerce platform til B2B-virksomheder. Den canadiske virksomhed har nemlig annonceret, at de i 1. halvår af 2022 vil have fokus på udvikling af funktionaliteter, der gør det let for B2B-virksomheder at bruge Shopify som e-handelsplatform. Shopify har nemlig annonceret:

  • Partnerskaber med Microsoft, Oracle NetSuite, Infor, Acumatica og Bright for at kunne tilbyde kunder nemmere integration til disse udbyderes ERP-systemer 
  • Brugerspecifikke priser: Qua ovennævnte partnerskaber vil Shopify således være i stand til at tilbyde brugerspecifikke priser. Dette er en tydelig markør af satsningen på B2B-segmentet, da det er et “must-have” til segmentet
  • Brugerspecifikke kataloger: Den nye B2B-satsning kommer også til at omfatte brugerspecifikke kataloger, således at B2B-kunden udelukkende får adgang til de aftalte produkter i webløsningen 

Novicell – et skridt foran! 

Hos Novicell har vi allerede erfaring med at udvikle ovenstående funktionaliteter til B2B-kunder, som har ønsket at benytte sig af Shopify-platformen. Nu har Shopify altså selv set potentialet og vil fremadrettet tilbyde det som Shopify-moduler “out-of-the-box”.  

Vi har blandt andet udviklet Pilgrims B2B-løsning på Shopify-platformen med integration til AX. Løsningen henvender sig til Pilgrims forhandlere og agenter - og indbefatter både brugerspecifikke priser og brugerspecifikke kataloger, således at hver forhandler har adgang til de aftalte produkter og priser i webshoppen. Novicell har også udviklet en impersonation-funktionalitet til Pilgrim, så agenter kan logge sig på webshoppen som hver enkelt af de forhandlere, som de varetager som kunde.

Læs hele Pilgrim-casen her 

 

Med vores B2B Shopify webshop oplever vi en række nye fordele, der er med til at øge vores omsætning. Vores forhandlere kan tilgå vores produkter på egen hånd, og især når der er tale om re-orders, så hjælper det markant, at de kan genbestille helt selv. Der er ingen tvivl om, at vi går en meget mere digital fremtid i møde, og vores digitale indsatser dermed bliver flere, så vi har de bedste forudsætninger for at tilgodese vores kunders behov.

Mari-Louise Nissen, B2B Manager, Pilgrim

60%

af Pilgrims omsætning til forhandlere foregår i dag via B2B webshoppen

+10

lande er B2B webshoppen nu tilgængelig i

Her ses, hvordan Shopifys brugerspecifikke priser og rabatter fungerer i praksis. Let, simpelt og hurtigt.

Er Shopify en god platform til mit B2B-behov? 

Hvis du har særligt komplekse og/eller sammensatte produkter, så er det ikke sikkert at Shopify er det oplagte valg, men lad os tage en snak om det. Nogle virksomheder vælger også at skære en smule i deres krav eller gøre deres forretning enklere, for at kunne passe ind i Shopify-platformen, men det kan man naturligvis kun gøre til en vis grad. Hvis det ender med at opgaven ikke kan løses på Shopify platform, så har vi i Novicell erfaring med mange andre platforme, som måske passer bedre til jeres behov. 

Tekniske detaljer

Shopify har endnu ikke løftet sløret for de tekniske detaljer i integrationerne, afregningsmodellerne for B2B-transaktioner m.v., men vi følger det naturligvis tæt. Så hold øje med opdateringer her på siden.

Kontakt mig gerne, hvis du vil vide mere om Shopify som B2B-platform?