Skal du opgradere din Drupal-løsning?

Det korte svar på ovenstående spørgsmål er: Ja. Virkeligheden er dog, som altid, lidt mere nuanceret. Følg med her, hvor vi giver råd og vejledning til, hvordan du skal forholde dig.

Hos Novicell har vi 20 års erfaring med PHP, som er kodesproget bag din Drupal-løsning. Vi har udviklet mere end 30 løsninger på platformen – flere af dem er prisvindende. Blandt vores kunder på platformen finder du blandt andre Røde Kors, Dyrenes Beskyttelse, Stofa, VVS-Eksperten m.fl. Vi har været igennem flere store opgraderinger af platformen, og ved hvad det kræver. Den viden vil vi gerne dele ud af, for at du kan stå stærkest muligt, når du skal forholde dig til fremtiden.

Forholdene er forskellige alt efter, hvilken Drupal-version du benytter i dag. Denne artikel er derfor delt op i råd og vejledning vedrørende opgradering af henholdsvis Drupal 7 og Drupal 8. Uanset hvilken af de to situationer du befinder dig i, vil vi gerne tilbyde en gratis gennemgang af dit site, som hjælper med at belyse, hvad der er vigtigt at holde fokus på, når du skal opgradere.

Drupal 7

Oprindeligt var udløbsdatoen kalendersat til november 2021. Grundet Covid-19 er end-of-life dog rykket til november 2022. Det betyder, at der stadig bliver udviklet sikkerhedspatches en rum tid endnu.

Vi anbefaler dog, at du begynder at fokusere på en opgradering i nærmeste fremtid, da det giver dig muligheden for at få foretaget en grundig analyse af behovet for opgraderingen. At opgradere din Drupal-løsning kan være en kærkommen mulighed for at kigge på, om der er moduler, indhold mm., som ikke benyttes og dermed er overflødige i en fremtidig løsning. Det er altid tilrådeligt at skære ind til benet, da det vil have en gavnlig effekt på dit websites performance. Og hvis der er noget, Google belønner fremadrettet, er det performance i forbindelse med indførelsen af Core Web Vitals.

Vi tager gerne en uforpligtende snak om, hvordan du bedst muligt forholder dig til, hvordan og hvornår du skal opgradere din løsning. Derudover vil vi gerne tilbyde dig en gratis vurdering af dit websites tilstand, samt hvad du skal fokusere på i forbindelse med opgraderingen. Klik blot på "Send mig en email" her til højre.

Drupal 8

Drupal 8 har end-of-life i november 2021, hvilket betyder at du snart skal have lagt en opgradering af dit website i kalenderen. Opgradering fra Drupal 8 til Drupal 9 er dog i mange tilfælde en væsentligt mindre opgave, sammenlignet med opgradering fra Drupal 7 til Drupal 9.

Det springende punkt, når du skal opgradere fra Drupal 8, vil oftest være integrationer til tredjepartssystemer. Vi vil gerne tilbyde en uforpligtende snak og en gratis vurdering af, hvad netop du skal fokusere på i forbindelse med opgraderingen. Klik blot på "Send mig en email" her til højre.

Kontakt mig for en uddybende snak om opgradering af Drupal

Hvorfor opgradere fra 7 til 9?

 • Page Builder giver mulighed for at lave individuelle layouts på dine sider
 • Mulighed for at genbruge Blocks
 • WYSIWYG-editor er nu en del af Drupal
 • Håndtering af mediefiler kræver ikke længere et modul
 • Views er nu en del af Drupal
 • Webservices er integreret i platformen, eks. JSON:API
 • Meget bedre redaktør-workflows, som tidligere krævede moduler

Hvorfor opgradere fra 8 til 9?

 • Sikkerhedsopdateringer og patches stopper fra november 2021
 • For fortsat at opretholde et højt sikkerhedsniveau
 • Alle dine moduler fra Drupal 8 vil fortsat fungere
 • Stort fokus på mobiloptimering

Tre hurtige..

Drupal er open source. Det betyder, at du som udgangspunkt bør have fri råderet over din kode, og derfor rent teknisk kan skifte leverandør fra dag til dag. Vi tilbyder en gratis gennemgang af dit website inkl. et kig i kildekoden hvis det er muligt, for en vurdering af kvalitet og omfang ved et eventuelt skifte.

Det korte svar er: Ja! Opgraderingsspringet mellem 7 og 8 er relativt stort og kræver udskiftning af dele af systemet. Skiftet fra 8 til 9 (og 10) er omvendt et ganske overskueligt spring. Om du springer direkte til version 8 eller 9, betyder ikke det store rent teknisk, men da Drupal 8 har end-of-life i november '21, vil det give bedst mening for jer, at skifte til Drupal 9.

Nej, dit website vil fortsat fungere som det plejer, men der vil ikke længere blive udsendt sikkerhedsopdateringer, hvis der skulle blive fundet en fejl i koden. Derfor anbefaler vi, at man altid sikrer, at websitet er opdateret til seneste version – og den slags er vi 100-meter mestre i.

Ja tak - kontakt mig vedrørende gratis gennemgang af mit website

Udfyld formularen, så tager vi kontakt til dig snarest muligt til en snak om din Drupal-løsning

Har du spørgsmål til Drupal eller opgradering af Drupal-løsninger, så kontakt mig.