Verdensledende open source CMS

Drupal CMS og Drupal Commerce

Novicell som Drupal-partner

Novicells Drupal team arbejder tæt sammen med husets frontendere, projektledere, og arkitekter, og derudover har vi samlet online markedsføringseksperter, forretningsudviklere, designere og dataanlytikere i samme hus for at levere sparring på alle områder af vores kunders forretninger. 

Hos Novicell tager vi udgangspunkt i din forretningsmodel, så vi er sikre på, at du får det optimale ud af din webløsning. Overvejer du at skifte til Drupal, giver vi grundig vejledning i hvornår Drupal er den rigtige løsning og hvornår det ikke er det.

Novicell er prisvindende Drupal-leverandør

20

års erfaring med PHP
(kodesproget bag Drupal)

13

kollegaer i vores
dedikerede Drupal-afdeling

30+

Drupal løsninger leveret

Grundig oplæring

Vi lærer dig, hvordan du selv kan arbejde i systemet. Det er det mest brugervenlige CMS, vi kender.

Inddragende projektledelse

Vi sørger for, at kunderne er med hele vejen. I projektstyringen betyder det, at du løbende følger fremdriften via demoer og statusrapporter, så leverancen bliver transparent og tingene kan forbedres undervejs.

Overvejer du en Drupal-opgradering? Få råd og vejledning her

Vores Drupal-udviklere er certificerede til højeste niveau i Drupal 8:

Drupal Grand Master

I vores udviklerteam er de eneste 2 danskere, der har opnået titlen ”Drupal Grand Master” på Drupal 8. Drupal uddeler certificeringer til personer, der gennemfører specialiserede uddannelsesforløb. Certificeringerne kaldes certified developer, frontend specialist, og backend specialist og hvis man gennemfører alle tre certificeringer i Drupal 8, får man titlen Drupal Grand Master. Novicell har 2 Drupal Grand Masters, og den eneste øvrige Drupal Grand Master i Norden undenfor Novicell sidder i Sverige.

Novicells Drupal-udviklere har desuden titler som ”Certified Developer” og ”Certified Front End Specialist”.

Hvorfor er Drupal CMS en god platform at bygge en webshop eller website på?

Ingen licensomkostninger

Ingen begrænsninger i design

Brugervenlig indholdsredigering

God integration med forretningssystemer

Mulighed for brug af færdigtestede moduler og pakker

Case:

To prisvindende, skræddersyede Drupal-websites til Røde Kors

Novicell har leveret to digitale platforme til Røde Kors i Drupal: rodekors.dk og mitrodekors.dk.

Organisationens overordnede brand-site rodekors.dk fortæller historien om Røde Kors. Samtidig skal det være så let som muligt for brugeren at støtte organisationens projekter. Derfor var løsningen en stabil platform med høj brugervenlighed og god performance i spidsbelastninger.

Rodekors.dk vandt prisen for årets Bedste Interesseorganisations Website til Drupal Splash Awards 2019.

Sideløbende fungerer mitrodekors.dk som en portal for de 32.000 frivillige i organisationen. Platformen er et socialt medie, som skaber netværk på tværs af de frivillige og fastholder deres loyalitet til organisationen.

Mitrodekors.dk vandt prisen for Bedste Social/Community løsning til Drupal Splash Awards i 2019. 

De to websites er bygget i Drupal 8. De deler en stor del af kodebasen, hvilket dels sparer tid i udviklingsprocessen, når basale funktionaliteter kun skal laves én gang, dels letter arbejdet for redaktørerne med samme funktionalitet begge steder.

Læs Røde Kors Case

Drupal CMS og Commerce kan tilpasses til en lang række websites og webshops

Hvad er Drupal CMS og Drupal Commerce?

Drupal CMS er en platform til administration af websideindhold altså et content management system. Drupal platformen er open source teknologi, hvilket betyder at kildekoden er frit tilgængelig for alle, og kan downloades fra Drupal.org og bygges videre på helt gratis. Drupal Commerce er samling af moduler, der bruges til administration af en webshop. 

Hvem er målgruppen for Drupal CMS og Drupal Commerce?

Drupal kan tilpasses så mange forskellige brugsscenarier at målgruppen er bred. Det kan bruges til simple websites og til komplekse løsninger med mange integrationer.

Drupal er godt til ecommerceløsninger med integrationer til eksterne systemer og kan kobles med Drupals ecommerce-løsning, Drupal Commerce. Samspillet med Drupals brugervenlige back office gør løsningen til et stærkt cockpit for den samlede ecommerceløsning. Med en sådan løsning kan dit team redigere både produktdata, priser, kampagner og meget mere direkte fra Drupal uden at skulle åbne en masse individuelle systemer for at tilpasse de enkelte elementer af ecommerce-setuppet.

Drupal er også velegnet til multisite-løsning, eksempelvis hvis løsningen skal dække en række forskellige funktioner, afdelinger eller brands med hver deres hjemmeside, eller hvis organisationen har en række forskellige redaktører, som kræver en særlig rollestyring fra centralt hold. Derfor benyttes Drupal også ofte af offentlige institutioner, som kan have mange hundrede redaktører.

Novicell har også leveret Drupal-løsninger til alt fra offentlige virksomheder, til kursusvirksomheder og uddannelsesinstitutioner, til B2C og B2B, til oplevelser og til transportsektoren. Det er en meget fleksibel platform, der kan huse de fleste brancher og funktioner. 

Case:

Drupal website til Beierholm

Vi har et virkeligt godt samarbejde med meget dygtige og engagerede mennesker hos Novicell. De har en god forståelse for vores forretning og det formår de at omsætte til løsninger online. Det giver os en fordel i markedet.

 

Helle Lykke Boyding, kommunikationskonsulent, Beierholm

Læs Beierholm case

Nyt Drupal-website eller Drupal-webshop?

Hvordan køber jeg et Drupal 8 website?

Det gør du hos os. Novicell leverer Drupal-løsninger i alle størrelser, men vi vil altid starte med en indledende dialog om forretningsbehov og en strategisk afklaring af hvad platformen skal kunne, før vi ser på hvilken teknologi platformen skal bygges på.

Kan Novicell overtage mit Drupal-website?

Ja, vi har overtaget og videreudviklet mange Drupal-løsninger både fra andre bureauer eller fra virksomheder, der ville outsource driften af deres løsning. Det gælder både Drupal 7 og Drupal 8. En af styrkerne ved platformen er at man ikke er bundet op på en specifik leverandør, så hvis det bliver nødvendigt, er det muligt at skifte udviklingspartner. 

 

Kontakt mig for en snak om hvordan vi hjælper med driften af din Drupal platform

En webshop med Drupal Commerce

Hvordan laver Novicell ecommerce på Drupal CMS?

Drupal har et ecommerce-modul som hedder Drupal Commerce som del af den indbyggede funktionalitet, men det betyder at der er stor fleksibilitet til at sammensætte en ecommerce-løsning præcis som du ønsker.

 

1126451

Drupal-websites på verdensplan

Hvilken teknologi er Drupal CMS og Commerce?

Drupal CMS er bygget på PHP-teknologi, som oprindeligt er skabt af den dansk/canadiske Rasmus Lerdorf. PHP stod oprindelige for Personal Home Page, men er i dag en cirkelreference, som viser tilbage til sig selv og kan skrives PHP: Hypertext Preprocessor. PHP er et et kendt kodesprog, som mange udviklere kender og benytter. Drupal som platform drives af et meget aktivt community, som hjælper og guider hinanden via platformen drupal.org. Seneste udgave er Drupal 9, som blev frigivet 3. juni 2020.

Drupal er et open source CMS

Hvad betyder det at Drupal er Open Source?

Med open source betaler du ikke dyre licenser for softwaren - kun for udviklingstiden for at implementere din specifikke løsning. Koden er frit tilgængeligt, og dermed binder du dig ikke til et bestemt udviklingshus, men kan skifte leverandør når som helst. 

I det verdensomspændende community er der er skabt et væld af moduler, som kan bygges ovenpå Drupal Core. Der er blandt andre ecommerce, sprogversioneringer og mange integrationsløsninger. Derfor får du et fleksibelt website af høj kvalitet, som kan tilpasses dine behov.

Open Source teknologi er attraktivt fordi det er fleksibelt 

Open source teknologi er attraktivt, fordi det giver mulighed for at videreudvikle platformen til mange forskellige formål, samt at skræddersy platformen til specifikke behov i netop din branche eller organisation, eller til din forretningsmodel.

Case:

Ny Drupal-webshop til VVS-Eksperten

Vi har fået en webshop, der ser rigtig godt ud og som – ikke mindst – hjælper vores kunder med hurtigt og effektivt at finde information om varer, lagerstatus og priser. Løsningen er robust – selv i spidsbelastningssituationer som Black Friday.

Allan Elgaard, CEO, VVS-Eksperten

Læs case om VVS-Eksperten

Løsningen til vvs-eksperten vandt sølv i kategorien årets Bedste E-commerce website ved Drupal Splash Awards 2019.

Fællesskab mellem Novicell og Drupal

Hvorfor anbefaler Novicell Drupal?

Vi har lanceret mere end 30 større, komplekse Drupal løsninger og har +13 udviklere, der er dybt specialiseret i Drupal-platformen, og 20 års erfaring med PHP, som er teknologien bag Drupal. Vi har desuden gennem en årrække drevet og modereret det danske Drupal-community på platformen drupal.dk, men besluttede i 2020 at lukke community-delen ned, da dette er flyttet over på drupal.org.

Vi har leveret websites, komplekse integrationer, ecommerce-løsninger, selvbetjeningsløsninger, intranetløsninger, multisiteløsninger, internationale løsninger med sprogversioneringer, og mange andre løsninger baseret på Drupal.

Drupal Splash Awards til Novicell

Den danske Drupal leverandørforening uddeler hvert år priser for de bedste Drupal-løsninger indenfor en række forskellige kategorier. Novicell har trukket flere priser, men blandt de seneste er VVS-eksperten, som fik prisen Bedste Ecommerce. Novicells løsning til Røde Kors høstede endda 2 priser: Mitrodekors.dk vandt prisen for Bedste Social/Community løsning og Rodekors.dk vandt prisen for årets Bedste Interesseorganisations Website til Drupal Splash Awards 2019.

Drupal CMS som headless

Hvordan laver man headless CMS med Drupal?

Drupal er headless ud af boksen, og Novicell kan derfor levere et headless backoffice til dine præsentationsflader.

Hvad betyder headless?

I et traditionelt CMS består af to lag: et administrationslag og et præsentationslaget. De to lag kendes som ”body” og ”head”. Et headless CMS er et content management system, der udelukkende består af et administrationslag eller et backoffice. Det vil sige et CMS, der kun indeholder selve administrationsfunktionen, herunder content, redaktørfunktionen til indholdsproducenterne og taksonomien for indholdet. Det indeholder til gengæld ikke selve præsentationslaget, sideskabeloner eller designet for websitet. Et headless CMS indeholder således kun ”body”, altså administrationsfunktionalitet, og kaldes derfor headless.

Med de to lag bundet sammen som med et traditionelt CMS, kan du publicere og få et preview af det indhold der lægges i backoffice. Med et headless CMS er der ikke et præsentationslag by default, og det vil derfor ikke være den bedste løsning, hvis den primære visning af indholdet foregår på et klassisk website.

Headless er derimod den bedste løsning, hvis du har mange webløsninger, der trækker på det samme indhold fra backoffice via et API (application program interface). API’et kan levere indholdet til websites, mobilapplikationer, smartwatch apps, POS (point of sale) interfaces eller hvor du ellers kan forestille dig. Med et headless CMS skal du således kun opdatere indholdet et sted for at publicere det til alle dine præsentationsflader.

Med et headless CMS er der mulighed for at bygge en frontend specifikt designet til de devices indholdet skal publiceres til. Ydermere kan dine præsentationsflader tillade sig at bruge andre kodesprog end CMS, hvis det kræves til de forskellige præsentationsflader.

Kom godt i gang med Drupal på en skalerbar MVP-løsning

Vi er et stærkt udviklingshus og kender platformen ned i detaljen. Vi kan svare på hvad Drupal kan og hvad det ikke kan, og guide dig i valg af teknologi og hvordan du opnår dine forretningsmål. Kontakt Novicell hvis du har spørgsmål til Drupal.

Hvad er Novicell Premium til Drupal?

Premium er Novicells metode for at levere et website med et solidt fundament, som din virksomhed kan leve og vokse i lang tid fremover. Du kan selv vælge hvilket CMS (content management system) din løsning skal baseres på, men Novicell rådgiver også ud fra jeres krav og behov.

Vælg mellem det danske CMS Umbraco, som er baseret på Microsofts klassiske .NET teknologi eller Drupal, et af verdens mest udbredte CMS, baseret på PHP teknologi.

Novicell er teknologiuafhængige og derfor har vi lavet en Premium udgave af begge CMSer, så du kan vælge frit. Uanset om du vælger Umbraco eller Drupal som CMS, får du den samme funktionalitet i din webløsning.

Læs mere om Drupal Premium

 

Drupal Hosting - lokalt eller i Azure

En Drupal-løsning kan hostes mere eller mindre som du vil have den. Den kan hostes on-premises, altså på lokale servere, eller i skyen på eksempelvis Microsofts Azure service.

Drupal er et content management system eller et CMS

Hvad er Drupal CMS?

Et CMS eller et content management system er en platform, der kan håndtere det bagvedliggende indhold til publicering online, hvilket oftest vil sige et website. Det er der redaktørerne arbejder med teksten, billederne, videoerne, stylingen og opsætningen af indholdet, så indholdet vises rigtigt i browseren for de besøgende på sitet. Hvis der ikke er et CMS bag websitet, vil det normalt kræve kodekompetencer at opdatere indholdet og teksten på websitet.

Et CMS kan bruges til at administrere mange forskellige funktioner, herunder en hjemmeside, en selvbetjeningsløsning, et intranet, en webshop, en app og så videre. Der er mange muligheder for at brugerdefinere hvad der skal kunne administreres fra CMS. Med integrationer til andre systemer kan CMS tilmed bruges til at administrere indhold og data, der findes i andre systemer, eksempelvis et product information system (PIM), der håndterer produktdata for en webshop. Derfor kaldes CMS-delen også for et back office eller et cockpit, fordi det er det virtuelle rum, hvorfra man styrer meget af sin online forretning eller snitflader til sin organisation.

Hvordan er redaktøroplevelsen i Drupal CMS?

Det er simpelt og brugervenligt at være redaktør i Drupals backoffice. Backoffice er struktureret meget lig det du ser i frontenden, så sidens indhold kommer i samme forløb både i administrationsdelen og for den besøgende. Desuden vises billeder og videoer også i back office, hvilket gør det let at overskue, redigere og style indholdet før det publiceres til websitet, så de besøgende kan se det. Drupals backend fungerer som en WYSIWYG-editor eller en what-you-see-is-what-you-get-editor, det betyder at det du ser i din Drupal backend ligner det brugeren ser i frontend af Drupal løsningen.

Vi samarbejder blandt andre med:

Vi opsøger den nyeste udvikling

Hos Novicell gør vi en dyd ud af at gøre os selv klogere og dygtigere. Vi besøger derfor konferencer både i Danmark og i udlandet.

I Drupal teamet besøger vi DrupalCon for at dele viden med vores kollegaer og konkurrenter om det nyeste indenfor Drupal.

Vil du vide mere om Drupal?

Kontakt mig gerne for yderligere information omkring vores Drupal-kompetencer