Værktøjer til webtilgængelighed

Guide til de bedste WCAG tools

Der findes en lang række værktøjer og digitale tools som kan hjælpe dig i arbejdet med webtilgængelighed - uanset, om du arbejder med udvikling, indhold eller design. Vi har samlet de bedste her på siden. Du skal dog være opmærksom på, at de automatiserede tools til fx tjek af WCAG compliance kun finder ca. 30 % af de udfordringer, der kan være med tilgængelighed på dit site. Derfor bør de automatiserede værktøjer altid suppleres med en kvalitativ og struktureret gennemgang.

Siteimprove Accessibility Checker

Et simpelt plugin til Chrome. Stil dig på den side, du vil have tjekket og klik på ikonet i din værktøjslinje. Så får du et overblik over de problemer med webtilgængelighed som værktøjet har detekteret opdelt i opgaver til henholdsvis redaktør, webmaster, designer og udvikler.

ChromeVox

Chrome-browserudvidelse som er let at installere og giver dig mulighed for at prøve skærmlæsning på dit websted hurtigt og nemt. 

Youtube

Tilføj nemt undertekster til dine videoer via Youtube.

Acrobat Pro

Acrobat-værktøjet gør det nemt at oprette tilgængelige PDF-filer og kontrollere tilgængeligheden af eksisterende PDF-filer.

Color safe

Find tilgængelige farvepaletter baseret på WCAG retningslinjer for tekst- og baggrundskontrastforhold.

Link contrast checker

Tjek om der er korrekt kontrastforhold mellem linkfarve og fontfarve med dette værktøj.

WAVE Web Accessibility Evaluation Tool

En række af værktøjer, der hjælper dig med at evaluere tilgængeligheden af dit websted og giver dig et visuelt overblik over de områder på dit websted, der ikke er tilgængelige.

Check my links

Chrome extension som tjekker din webside for døde eller tomme links.

The A11 Project

Et brugerdrevet community, hvor du finder masser af praktiske guides og artikler og tips til at teste til indhold.

Contrast Checker

Med Contrast Checker kan du nemt teste kontrastforholdet mellem baggrundsfarve og forgrundsfarve på dit website.

Color Contrast Analyzer

Colour Contrast Analyzer (CCA) hjælper dig med at bestemme læsbarheden af tekst og kontrasten til visuelle elementer som fx grafiske og visuelle indikatorer.

ChromeLens

Plugin til Chrome som består af værktøjerne Lens og TabTracker. Lens er en visuel simulator som giver dig mulighed for at opleve dit website som var du blind eller delvis blind. Med TabTracker kan du teste om dit websites navigation kan tilgås udelukkende med brug af keyboard.

Vil du vide mere om webtilgængelighed og hvordan du imødekommer lovgivningen om WCAG principperne, så tag fat i mig.