Metodesparing og Implementering

Scrum

Metoden gør forskellen

Hos Novicell arbejder vi efter et velfungerende metodeapparat på baggrund af vores 16 års erfaring med softwareudvikling. Vi bruger scrum, som giver fleksibilitet og skaber plads til videreudvikling undervejs. Samtidig benytter vi de bedste projektstyringsværktøjer, så alle projektdeltagere altid er fuldt opdateret med projektet.

Scrum fremtidssikrer dine IT-investeringer

Scrum er en agil udviklingsproces, der fokuserer på at levere den højeste værdi for forretningen på den korteste tid. Scrum benyttes ofte til softwareudvikling og i stigende grad til IT-drift i bredere forstand.

Ordet agil betyder smidig eller bevægelig og det er netop kernen i en scrum-proces. Scrum er baseret på brugerdeltagelse og giver plads til nye idéer, muligheder og begrænsninger undervejs, hvilket er en fordel ved udviklingsprojekter.

Forretningens gevinst

Scrum-metoden gør det lettere at overholde deadline og budget, idet teamet sammen bedre kan prioritere opgaver. Produktiviteten er desuden ofte højere, når projektet opdeles i overskuelige opgaver.

 

  • Hurtigere return on investment
  • Lavere omkostninger
  • Nedbringe risici
  • Hurtigere Time to Market

 

Medbestemmelse og inddragelse

Scrum indeholder et sæt af værdier og en kultur, man som medarbejder og virksomhed skal kunne stå inde for.

 

  • Individer og interaktion frem for processer og værktøjer
  • Omstillingsparathed frem for at følge en plan
  • Fungerende software frem for omfattende dokumentation
  • Kundesamarbejde frem for kontraktforhandling

 

 

Bisnode:

Bisnode traf en strategisk beslutning om, at alle udviklingsområder skulle bruge SCRUM. Novicell blev taget med på råd for at sikre de første skidt og for at gøre processen operationel fra dag ét.

For Bisnode har vi kortlagt organisationen, og med dette udgangspunkt har vi skabt en tilpasset workshop, som skal give medarbejderne i IT-organisationen en saltvandsindsprøjtning med SCRUM. Der blev efterfølgende afholdt sessioner, hvor rammer og konkrete SCRUM tiltage blev aftalt med managers og teams.

KILROY:

Novicell har sammen med KILROY optimeret hele processen omkring, hvordan der arbejdes med OPEX / CAPEX.  Der er taget IT-ejerskab i alle business units og skabt transparens og overblik over, hvad der bliver leveret og hvornår. Alt dette er opnået ved at få SCRUM-metoden ind under huden på udviklere såvel som managers. Før var IT Chefen hos KILROY en flaskehals, der forventedes at tage alle kritiske beslutninger – nu er han facilitator og hjælper områdedirektører med at skabe værdi gennem IT.

Novicell tilbyder scrum-forløb

Hos Novicell har vi stor erfaring med at arbejde med scrum og kan derfor være sparringspartner omkring implementering af scrum i din organisation.

Hvis du er interesseret i en snak om scrum og agil udvikling, kan du tage fat i mig. Jeg kan sammensætte en workshop, et uddannelsesforløb eller agere konsulent i jeres eget scrumprojekt.