SEO

Sådan arbejder Novicell med søgemaskineoptimering

Hvorfor er SEO, også kaldet søgemaskineoptimering, vigtigt?

SEO handler om at få brugerne på nettet til at finde frem til dit website.

De bruger som oftest Google, Bing eller en anden søgemaskine. De ord, som de bruger til at søge efter indhold med, må du forholde dig til - ellers finder brugerne aldrig frem til netop dit website.

Indholdsbaseret SEO (Search Engine Optimization, SEO) går ud på at optimere siderne på et website med de søgeord, som et website bedst kan findes med.

Søgemaskineoptimering gør altså din rangering i Google eller andre søgemaskiner bedre.

Når vi taler om SEO, opererer vi med 4 grundlæggende optimeringsområder:

 1. Søgeordsanalyse
 2. Content & On-Page SEO
 3. Teknisk SEO
 4. Linkbuilding

On-Page SEO

On-Page SEO handler om at optimere de elementer på dit website, som Google tager med i deres rangering af et givent søgeresultat.

Disse elementer kan blandt andet være titler/beskrivelser, H-tags (overskrifter), selve indholdet, interne links og eventuelle billede tekster.

Særligt produktionen af kvalitetsindhold/tekster er afgørende for virksomhedens succes med SEO i det lange løb – og dér hvor virksomheden selv virkelig kan gøre en forskel. Så det er vigtigt at afsætte ressourcer til det - hvis ikke ressourcerne er til det kan vi også hjælpe her.

Søgeordsanalyse

Her handler det om at finde de ord som folk søger på i forhold til ens forretning. Her bliver man ofte overrasket over hvilke ord folk anvender til at finde en online. Ingen ord er vigtigere end andre hos os, hvis det kan føre til øget organisk trafik for kunden.

Teknisk SEO

Endnu et vigtigt element i Googles rangering. Simpelt går det ud på, at hvis din hjemmeside performer 100%, så vil det give brugeren den bedste oplevelse. Netop oplevelsen er det Google vægter allermest - Googles motto lyder, at vise brugeren der søger i deres maskine det bedste resultat.

Elementer kan blandt andet være her:

 • Redirects
 • HTTP statuskoder
 • Duplicate content
 • PageSpeed & Load tid
 • Robots.txt
 • .. og meget mere

Hos Novicell findes en såkaldt teknisk analyse, hvor vi gennemgår et givent site fra top til bund for tekniske mangler. 

Linkbuilding

Går ud på at skaffe links fra andre hjemmesider til din egen. Links fra andre sider udgør X-værdi. Når man i Googles øjne linker fra et site til et andet, udviser det en hvis form for troværdighed og man giver en anbefaling videre.

Links fås fx. af dine leverandører, bloggere eller andre relevante sider i forhold til din hjemmeside. Det kan også være du har en god(eller dårlig) historie, at fortælle hvorpå du kan lave Content-marketing.

Linkbulding kan angribes på mange måder. Man kan eks. vis fokusere på at skrive long-form indhold for at forbedre din synlighed i Google, eller man kan række ud til relevante og gode linkpartnere som kan se en værdi i at linke til dine hjemmesider.

Kom godt i gang med optimeringen

Vi har samlet de vigtigste findings for arbejdet med SEO - lige til at kaste sig over, hvis du vil optimere din tilstedeværelse i søgemaskinerne.

Læs hele artiklen

Sådan arbejder Novicell med SEO

Hos Novicell hjælper vi dig med at justere websiderne teknisk og indholdsmæssigt, så dine placeringer i søgemaskinerne forbedres:

 • SEO Analyse (herunder både en teknisk SEO-analyse og en søgeordsanalyse)
 • Opstilling af målsætninger
 • Optimering af søgeord
 • Uddannelse af redaktører og udviklere
 • Fokus på øget trafik og konverteringsfrekvens
 • Afrapportering og mål

Vi starter altid med en SEO-analyse af dit eksisterende website. Vi sikrer os, at sitet performer på bedste vis. Yderligere analyserer vi hvilke ord, brugerne hyppigst anvender inden for det specifikke fagområde.

Vi finder frem til de ord, der er mest relevante for dit website, og som sitet bør kunne findes på. På baggrund af analysen er det muligt at foretage selve søgeoptimeringen af websitet.

Omfanget af en SEO analyse svinger fra et par timers mundtlig rådgivning til en mere omfattende teknisk analyse, der rapporteres skriftligt. Den egentlige optimering kan enten foretages af Novicell eller virksomheden selv.

Det vigtigt for os at vise, at vi laver noget for kunden. Derfor er en månedlig rapportering af udført arbejde samt måling af eventuelle fremskridt vigtigt i vores verden.

Vi måler effekten på vores arbejde og opstiller mål sammen med kunden, og gør alt i vores magt for at nå disse i fællesskab. 

SEO uden gråzoner

Der er ingen let vej til at blive fundet i søgemaskinerne. SEO kan være en lang og sej proces, der kræver tid og tålmodighed, men når effekten af SEO slår igennem vil du opleve stigninger i den organiske (og gratis) trafik til dit website.

Novicell benytter sig på intet tidspunkt af gråzoner til at optimere vores kunders websites. Vi ved hvor vigtig, vores kunders onlinetilstedeværelse er, og vi mener, at tillid er et nøgleord, når en så vigtig del af forretningen bliver overladt i vores hænder. Derfor gør vi arbejdet ordentligt og på den helt rigtige måde.

Lad os tage en snak om at forbedre jeres SEO 

Kontakt mig og hør mere om søgemaskineoptimering

Søgeordsanalyse

SEO handler om ranke godt på udvalgte søgeord i søgemaskinernes resultater. Søgeordene skal matche det, som brugerne rent faktisk søger på for at finde netop din forretning og dine produkter. Det første vi i Novicell anbefaler i dit arbejde med SEO, er at udarbejd en søgeordsanalyse.

 

Læs mere om søgeordsanalyse

Teknisk SEO

En teknisk SEO-analyse har til formål at finde ud af, hvilke tekniske optimeringer du kan lave på dit website for at opnå en bedre rangering på Google. Læs hvad Novicells SEO-eksperter anbefaler, når du skal udarbejde en teknisk SEO-analyse.

 

Læs mere om Teknisk SEO

OnPage SEO

OnPage SEO og content er vigtigt for dit arbejde med SEO-optimering. Læs mere om, hvilke råd Novicells SEO- og contenteksperter anbefaler, når du arbejder med content på dit website. 

 

Læs mere om OnPage SEO

Linkbuilding

De rette links er afgørende for din ranking hos Google. Derfor er linkbuilding en vigtig faktor i dit arbejde med SEO-optimering. Novicell arbejder med tre begreber indenfor linkbuilding; intern-, ekstern- og udgående links.   

 

Læs mere om linkbuilding