Ecommerce

Internationalisering

Ud mod verden

Det har aldrig været lettere at markedsføre, sælge og levere varer på tværs af verden, og alligevel begrænser mange danske virksomheder sig til det danske marked. Når først din virksomhed er tilstede online med en ecommerce platform, skal der relativt få virkemidler til for at operere på udenlandske markeder. Du skal have et website, der taler et sprog kunden forstår, du skal kunne levere til kundens nærområde og du skal kunne modtage betaling. Det meste kan lade sig gøre med moderne software løsninger og integrationer.

Oversættelser

Tal et sprog kunden forstår. Du kan integrere din ecommerce platform til et oversættelsesmodul som LaguageWire eller Lionbridge. Med sådanne systemer kan du få oversat dele eller hele versioner at dit website af professionelle oversættere eller få læst korrektur af det indhold du selv laver på andre sprog. Fordelen ved at integrere er at du kan sende en side til oversættelse, og derefter kommer siden tilbage i den samme opsætning direkte i dit CMS. Fordelen ved at oversætte i det hele taget er at det giver dig et væsentligt større publikum at markedsføre til.

Sprogversionering

I toppen af mange websider findes et par faner, hvor du kan vælge sprog. Hvis du vælger dansk får du en dansk version af indholdet og hvis du vælger engelsk få du en engelsk version. Men du kan også vælge at servere kunden den rigtige version automatisk. Med sprogversionering kan du nemlig også vise forskellige versioner af dit website til forskellige kunder baseret på data fra deres browser. Besøger kunden fra Tyskland, kan du vise en tysk version af din hjemmeside. Besøger kunden fra Belgien, kan du lave forskellige sprogversioner af sitet, som understøtter henholdsvis flamsk eller fransk alt efter hvilket sprog kundens browser foretrækker. Der er mange muligheder for kombinationer, og du har sågar muligheden for at lave forskellige versioner af engelsk til amerikanere, australiere, indere og briter, hvis det giver mening.

Valutaløsninger

Du kan bygge en valutaomregner ind i din ecommerce platform, så du automatisk viser prisen i kundens hjemmevaluta eller en større fællesvaluta end dansk. Det kan være euro eller dollars eksempelvis. På den måde kan kunden bedre gennemskue og sammenligne priser.

Fragtløsninger

Når du skal vælge fragtløsninger, der kan fungere uden for landets grænser, skal du overveje, hvor du vil operere. Er du på vej mod en international salgsplatform, der kan levere til en hvilken som helst kunde i et hvilket som helst land, eller retter du dig mere målrettet mod et specifikt marked? Gå til afsnittet om logistik, hvor vi afklarer hvordan du bygger dit logistiksystem op til at modsvare din ecommerce platform.

Læs amazons totalløsning på fragt og lagerhåndtering

Marketplaces

Begrebet dækker over forskellige muligheder, du som handlende har for at sælge dine varer på andre platforme. Det kan være Google Shopping, Ebay, Amazon eller deciderede prissammenligningssider som Pricerunner. E-avenues giver dig en platform, der rækker ud over din egen hjemmeside og dermed et større publikum. Hvis du vælger at arbejde med denne type online handel, så vær opmærksom på at det kræver en god datastruktur at levere produktbeskrivelser og metadata, så det bliver vist rigtigt i de forskellige platforme.

Læs mere om marketplaces

Vil du vide mere om internationalisering og eksportmarkeder, så tag fat i mig