Videoshopping

Din nye salgskanal

 

Forbrugeres købsadfærd vil forandre sig varigt som en konsekvens af corona-nedlukningen i 2020/2021. Hverdagen har ændret sig for os alle, og med en ny hverdag ændrer vores forbrugeradfærd sig også – både i fysiske butikker og online. En af de salgskanaler, der for alvor har indtaget danskernes hjerter, er videoshopping, også kaldet online shopping eller live shopping. En helt ny salgskanal er født! 

Forestil dig, at du er i gang med at renovere dit badeværelse og skal i gang med at vælge fliser. Udvalget på de forskellige websites, du besøger, er overvældende. Du ved slet ikke, hvordan du skal komme i gang med at vælge. Du beslutter dig for at booke en videoshoppe-tid hos tre forskellige udbydere og her får du en god snak om med ekspedienterne ikke blot om flisedesignet, men også om monteringen og leveringstiden. Og måske ender du med, at købe nogle helt andre fliser end dem, du havde forestillet dig, fordi ekspedienten kunne rådgive dig om, hvad der klæder dit meget store badeværelse.

Fremtidens online shopping er her - og det er virtuelt! 

4 gode grunde til videoshopping for forbrugeren 

Tidsbesparende 

Som forbruger er det en effektiv måde at shoppe på. Du kan "besøge" en butik, få rådgivning og foretage køb på ganske kort tid 

Personlig shoppingoplevelse 

Forbrugere elsker personlig og nærværende shopping. Det kan videoshopping levere! Og dermed rammer konceptet ind i en stor forbrugertrend. 

Friktionsløs oplevelse

En telefon er nok! Og den har vi jo alligevel i lommen altid! 

Fordele i forhold til online shopping

Forbrugeren kan se, spørge og lade sig rådgive på samme tid. 

4 gode grunde til videoshopping for din virksomhed 

Perfekt til dit omnichannel setup

Chat, voice, video, fysisk, online - du skal være alle de steder, hvor dine kunder er 24/7.  

Mersalget er indiskutabelt! 

Undersøgelser viser, at virtuelle konsultationer skaber 21 gange større sandsynlighed for konvertering og 70% højere spent

Teknologien er klar

Det er let at komme i gang. Det kræver ingen plugins eller komplicerede integrationer

Personalefleksibilitet 

Dit videoshopping-personale behøver måske ikke at møde i butikken fra kl 10-16. Du kan overveje jeres setup i forhold til tilgængelighed, fleksibilitet, arbejdssted o.l. 

Videoshopping forener to vigtige behov

Forbrugerne har altså fået nye vaner og behov, der er bestående, og dem skal butikkerne nu i fuld gang med at imødekomme. Videoshopping kan være på vej til at blive det nye sort, fordi det forener to vigtige ønsker og behov blandt forbrugere: 

  • Mere onlineshopping. Knap 8 ud af 10 danske forbrugere har foretaget ét eller flere onlinekøb under pandemien. Det er nordisk rekord. Og tendensen til onlinekøb vil blot fortsætte
  • Forbrugere søger stadig mere personlig og nærværende shopping. Med videoshopping taler forbrugeren faktisk med en ”ægte” ekspedient, der netop kan opfylde det behov

Herudover egner visse produktkategorier sig mindre godt til blot at blive fremstillet med et produktfoto i en webshop. Med videoshopping har forbrugeren og ekspedienten mulighed for at snakke om produktets detaljer, alternativer, leveringstider o.l.

    Se hvor let videoshopping kan være:

 

 

Hvordan kommer jeg i gang?

Fordelen ved videoshopping er, at det er let at komme i gang. Det kræver ingen udvikling eller integratoiner. Alt, hvad du behøver, er disse fire ting:

1. Product feed/API (Google shopping feed er fint til en start)

2. En betalingsløsning, helst mobil (MobilePay er mest udbredt)

3. Et ordre API og ordre flow (Eller bare håndtér det manuelt til en start)

4. En “send kurv” funktion (...så du kan sende kurven :-))

Vupti!​

Videoshopping udgør et milliardstor marked

Videoshopping er slet ikke er noget nyt fænomen. I Kina udgør f.eks. livestreaming shopping et milliardstort marked. Her promoverer sociale mediestjerner produkter og services via livestreaming, alt imens følgerne i realtid kan putte produkterne ned i den virtuelle kurv. Det er ikke noget, vi er så vant til i Europa - men fremtiden spås lys også på vores kanter af verden, for videoshopping passer godt med det omnichannel setup, mange europæiske virksomheder bygger op i øjeblikket.

Bloomberg vurderer, at i 2022 vil 20% af al online-shopping i Kina være video-shopping.

 

 

Vil du høre mere om mulighederne for at komme i gang med videoshopping så kontakt os