Skoven i Skolen

Undervisningsportal til udeskole

Skoven i Skolen er en online undervisningsportal, hvor lærere, pædagoger, naturvejledere, elever og forældre kan finde information om naturen og blive inspireret til udeskole og faglige udeaktiviteter.

Udeundervisning er ikke længere kun en del af fx biologi-undervisningen, men anvendes nu som pædagogisk metode i alle skolens fag. Det stiller større krav til undervisere og materiale, og derfor opstod behovet for en større online portal, som samler de to tidligere hjemmesider www.skoven-i-skolen.dk og www.udeskole.dk i én moderne løsning.

Målgruppen for sitet strækker sig fra skolebørn og unge, over lærere og pædagoger til studerende og forskere. Vi synes at design, informationsarkitektur og funktionalitet gør det muligt for mange at hente viden og ideer. Samarbejdet har været godt, og vi er meget glade for løsningen, som vil gøre det både lettere og sjovere at undervise børn i naturen og arbejde med udeskole

Malene Bendix, koordinator for Skoven i Skolen og Udeskole.dk

Drupal 7 sikrer brugervenligheden

Portalen er udviklet i Drupals version 7. Drupal CMS er velegnet til netop indholdstunge websites som Skoven i Skolen, der rummer en stor mængde artikler, illustrationer og fotos.

Webredaktørerne på Drupal sitet får desuden fordel af frontend editing med ’drag and drop’-funktion.

Avanceret søgefunktion og New Relic overvågning

Af øvrige features på Skoven i Skolen kan nævnes:

  • Avanceret søgefunktion, der sorterer informationer og aktiviteter i forhold til fx klassetrin og fag
  • Årstidshjulet hjælper med at finde udeaktiviteter, der passer til de forskellige måneder - og kan bruges både her og nu og yil planlægning af undervisning
  • Responsive design, så løsningen tilpasser sig brugernes mobile enheder ude i felten
  • Google Maps integration, hvor brugere kan dele og placere egne faglige udeaktiviteter over hele landet
  • New Relic overvågning for at holde øje med performance og løbende forbedre denne

Samarbejde med Skoven i Skolen ved Dansk Skovforening, Undervisningsministeriet og KathArt Interactive

Skoven i Skolen websitet er udviklet for KathArt Interactive, som i samarbejde med Skoven i Skolen ved Dansk Skovforening har stået for koncept, informationsarkitektur og design, mens Novicell har håndteret Drupal udviklingen.

Websitet kombinerer teori og praksis fra de tidligere skoven-i-skolen.dk og udeskole.dk, og portalen er støttet af en række fonde, bl.a. Nordeafonden, 15. juni fonden og Undervisningsministeriets Tips og Lottomidler.

Gå selv på opdagelse i Skoven i Skolen.

Vil du høre mere om løsningen?

Kontakt mig og hør mere om vores løsning for Skoven i Skolen