Google Shopping, SEO og Dynamisk remarketing

Proshop

Proshop er en af Danmarks absolut største webshops med en årlig omsætning på over en milliard danske kroner. 3.000 kunder fra 6 forskellige lande handler på Proshops webshops - hver eneste dag.

Virksomheden er online forhandler af elektronik til BtB og BtC og har 140 medarbejdere, og Novicell har været Proshops digitale partner i over 20 år.

Marginalerne flytter forretningen

Konkurrencen på elektronik-markedet er større end nogensinde. Indtjeningsmarginerne er under konstant pres, og ehandlerne tjener kun få kroner pr. ordre, der sendes afsted. Det er derfor afgørende, at hele 'det digitale maskinrum' er ekstremt effektivt.

Som første led i kunderejsen spiller den digitale marketing derfor en vigtig rolle. Annoncering og synlighed skal konstant optimeres til at levere trafik og salg.

Proshop vinder kategori til E-handelsprisen 2019

Hos Novicell er vi stolte over vores kunder - især når de bliver nomineret til hele 2 e-handelspriser ud af 750 indstillede virksomheder. 

Proshop vandt kategorien "Bedste eksport-case", og det blev også til en flot 2. plads i kategorien "Bedste B2C-virksomhed med online omsætning over 50 mio. kr."

Vi ønsker Proshop stort tillykke med prisen!

Det består samarbejdet bl.a. af

Google
Shopping

 Produktspecifikke søgeannoncer baseret på Google Shopping feedØget synlighed leverer højere konverteringsrate.

Dynamisk remarketing

Målrettet indsats mod tidligere besøgende, der eksponeres for de produkter, de tidligere har udvist interesse for. Og det sælger!

Facebook Dynamic Ads

Produkter promoveres til personer, som har vist interesse for Proshops produkter på webshoppen eller andre steder online.

Søgemaskine-
optimering

SEO-indsatsen dækker over optimering af kategorisider, produkter, teknisk SEO, link building og oplæring af interne medarbejdere.

SEO-indsats bar frugt

Siden 2017 har Proshop og Novicell haft særlig fokus på SEO / Søgemaskineoptimering pga. et stort væstpotentiale.

Det har været en længere proces, hvor der er blevet fundet en lang række indsatsområder, som er blevet prioriteret efter trafik og omsætningspotentiale og hvor der igennem planlægning og intern allokering af resurser hos Proshop er blevet lavet en lang række optimeringer og tiltag - både udviklingsmæssigt og ifht. f.eks. content.

Novicell's løsning

 • Audit & gennemgang af Proshops tekniske udfordringer  - samt efterfølgende prioritering af opgaver
 • Intern oplæring og rådgivning af medarbejdere 
 • Novicell som generel SEO-sparringspartner og nye input ifht. f.eks. nye Google-opdateringer og tiltag
 • Dybdegående månedligt SEO-arbejde, der bla. inkluderer:
  • Søgeordsanalyser
  • Linkbuilding
  • On-Page optimeringer
  • Tekniske SEO checks
  • International SEO på tværs af lande & sprog
  • Overvågning i tools som Ahrefs, SEMRush og SearchMetrics.

59%

Stigning i omsætning

56%

Stigning i trafik

178%

Stigning i organisk synlighed
ifht. 2017 (fra 14.676 til 40.868)

81%

Stigning i estimeret trafik

ifht. 2017 (fra 122.882 til 222.736)

'Always On' marketing

med automatiserede digitale kampagner

Et automatiseret kampagne-setup

Med +170.000 produkter på tværs af mange forskellige kategorier er der behov for et automatiseret setup, da man ikke kan finpudse og redigerer tekster på hvert enkelt produkt.

Novicell modtager et datafeed fra Proshop, som beriges med beskrivende tekst og andre metadata i værktøjet DataFeedWatch. De optimerede produktdata sendes så videre til de forskellige datafeeds, der udstiller produkterne. Eksempelvis til Google Merchant center, som fodrer Google Shopping.

Produktdata beriges med bl.a.:

 • Titler
 • Kategorier
 • Lagerstatus
 • Prioritering af produkter og produktgrupper med god avance/dækningsgrad

Proshop har dermed et stort "always-on" kampagnesetup på tværs af en række kanaler og lande via den automatiserede databerigelse og feeds, der leverer opdaterede data til de forskellige salgskanaler.

Kunden skal være en god forretning - fra første besøg

Proshop er først og fremmest gode købmænd, og marketingtiltag skal hurtigt have et direkte positivt afkast. Det giver ikke mening at betale 500 kr. i konverteringspris for en dyr smartphone, hvis indtjeningen kun udgør 100 kr.

Fokus er derfor ikke kun på ”standard”-metrics som CTR (click through rate), kliks, omsætning, CPC (cost pr click) og ROAS (return on ad spend). 

I samarbejde med Proshop har Novicell derfor bl.a. kigget på overordnet dækningsgrad og avance, hvilket betyder, at der kan udregnes reel fortjeneste og ROI på de enkelte indsatsområderDa der er forskellig dækningsgrad for hvert land og produktgruppe, giver det et meget mere retvisende billede af den reelle forretningsmæssige effekt end omsætningstal og overordnet ROAS.

Google Ads resultater

Fokus på Google Ads, Google Shopping-annoncering og dynamisk remarketing giver tydelige resultater:

18%

stigning i konverteringsrate

33%

fald i klikpris (CPC)

117%

stigning i online omsætning

160%

stigning i fortjeneste fra Google Ads

i sidste halvår 2018 (sammenlignet med 2017)

International online marketing

Udrulningen sker i takt med Proshops generelle vækst i de forskellige lande – og er altid baseret på, hvor der har været potentiale for en god forretning. Novicells marketingkonsulenter håndterer nu følgende markeder for Proshop:

Danmark

Norge

Sverige

Tyskland

Østrig

Finland

Polen

Vi har arbejdet sammen med Novicell i mange år, og har stor værdi af deres indsigt i vores forretning og evne til hele tiden at videreudvikle og optimere vores online marketing setup. De udfordrer os konstant over en meget bred palette af discipliner, og resultaterne taler for sig selv. 

Mikael Kolding, Marketing Manager hos Proshop

Vil du vide mere om samarbejdet?

Kontakt os og hør mere om, hvordan vi har hjulpet Proshop med at skabe resultater gennem intelligent online annoncering