MENU

MENU går internationalt med stærkt digitalt set-up

Den danske designvirksomhed, MENU, står midt i et internationalt væksteventyr. MENU producerer og sælger designermøbler og interiør i en lang række lande – og virksomheden ruster sig til yderligere ekspansion. Novicell hjælper MENU med at indfri ambitionerne internationalt og samarbejdet spænder over dataarkitektur, ehandelsløsninger, en PIM-løsning og online marketing

For MENU er det helt afgørende at have få men brede, kompetente partnere, der kan gå med dem internationalt. MENU har således valgt ét konsulenthus til at hjælpe dem med hele ERP-delen og altså Novicell til at hjælpe dem med alle kundevendte, digitale løsninger. 

Det er vigtigt for os at have en totalpartner som Novicell - ja, det er faktisk afgørende.
Vores digitale tilstedeværelse og den bagvedliggende systemarkitektur er ret omfattende, og der skal vi have en partner, som kan rådgive os holistisk og som kan hjælpe os med at få bygget tingene rigtigt. 

Thomas Hemmingsen, CIO, MENU   

Datafundamentet er  plads 

Novicell har bygget en solid dataarkitektur for MENU. Arkitekturen skal sikre, at alle data er placeret ét sted, at alle systemer trækker på de rigtige data og med en høj hastighed. Arkitekturen består af et data factory-lag baseret på Microsoft Azure Service som middleware. Den sikrer et validt dataflow mellem de enkelte systemer, f.eks. ecommerce platformene, PIM-systemet og et indkøbsrekvisitionssystem. Datafundamentet er dermed bygget på microservice-tankegangen, der gør det let og fleksibelt gradvist at integrere nye systemer, når behovene opstår. Læs mere om microservices her.

 

 

 

 

 

 

 

Ehandels-løsninger til forhandlere og forbrugere

- uden kanalkonflikter 

I dag kan både slutkunder og MENUs forhandlere købe MENUs produkter online - globalt. Det foregår på to forskellige ehandelsløsninger, for mens det direkte salg til slutkunder foregår i en Shopify-løsning, så foregår salget til forhandlere i en ehandelsløsning baseret på Dynamicweb.

MENUs beslutning om at åbne en webshop med direkte salg til forbrugere var stærkt inspireret af, at MENU i USA netop havde stor succes med salg til forbrugere – og foranledigede altså MENU til at brede salget ud til forbrugere internationalt. MENU oplever, at det gør en positiv forskel for forbrugere, at de på sitet kan finde en ”køb”-knap. Forbrugere oplever, at det er let at købe, selvom de i sidste ende foretrækker at gå ind til en forhandler og se varen og købe den der. MENU opfatter derfor, at ehandelsløsningen til forbrugere understøtter salget til forhandlere – snarere end at skabe en kanalkonflikt.

MENUs primære afsætningskanal er dermed fortsat igennem forhandlere og de bestiller varer ved MENU igennem B2B-ehandelsløsningen, som er baseret på en Dynamicweb Rapido-platform. 

 

Vi blev  meget klogere... 

Da MENU i sommeren 2020 valgte at  i luften med en ehandels-løsning direkte til forbrugere, var det med til at give virksomheden en masse læringer om og indsigter i forbrugersalg.

Vi blev jo vanvittig meget klogere  meget kort tid omkring forbrugersalg. Lige pludselig skulle vi jo håndtere alt det, som vores forhandlere plejede at håndtere: Checke lagerstatus, håndtere fragt ud til privatpersoner, fakturaer til private med alt, hvad dertil hører. Vfik samtidig en masse indsigter i f.eks. hvilke produkter, der købes sammen. Alle de læringer gør jo, at vi er blevet meget bedre til at snakke med vores forhandlere om slutkundens forventninger. Vi er simpelthen blevet bedre til at sælge igennem vores forhandlere.  

Thomas Hemmingsen, CIO, MENU   

Produktdata er på vej over i en PIM-løsning 

Alle MENU’s produktdata er på vej til at blive flyttet over i og skal fremover bo i en PIM-løsning. PIM-systemet har til formål at skabe en single source of truth hvad angår produktdata, dvs alle andre systemer vil fremover trække på PIM-løsningen, når produktdata som varenummer, billede, beskrivelse og meget andet søges. Her har MENU valgt Struct som PIM-løsning. Struct er især kendt for en meget intuitiv brugerflade og overførsel af data med høj hastighed.

Vil du vide mere om løsningen til MENU?

Vil du vide mere om samarbejdet med MENU eller om vores erfaring med at arbejde internationalt, så kontakt mig gerne.