Ny platform med avanceret søgefunktionalitet

Center for Offentlig Kompetenceudvikling

Læringspartneren for danske kommuner udbyder nu kurser og uddannelse via en "best in class" platform 

 

Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK) tilbyder kurser og uddannelse til danske kommuner via et nyt og søgeoptimeret site. Hele formålet er at understøtte udviklingen af den offentlige sektor i Danmark. Som læringspartner for alle danske kommuner udbyder Center for Offentlig Kompetenceudvikling hvert år en bred palette af kurser, uddannelser og efteruddannelse. Udbuddet spænder over fagkurser, lederkurser, kurser inden for almen offentlige forvaltning og skræddersyede kurser.  Center for Offentlig Kompetenceudvikling udfylder dermed en vigtig samfundsrolle, nemlig at understøtte udviklingen af og læringen i den offentlige sektor i Danmark.

COK har udbudt kurser og uddannelse i mere end 50 år og håndterer i dag knap 20.000 årlige bookninger, hvor tilmeldingerne foregår via hjemmesiden. Platformen for at udbyde kurser og uddannelse er derfor et nøgleværktøj, da det skal være let for kommunalt ansatte at finde og booke sig ind på relevante kurser. Og det har Novicell hjulpet med.

Fra ældre til ny Drupal

COK og Novicell har samarbejdet om at implementere en ny Drupal løsning. COK kørte tidligere på en ældre version af Drupal, men søgefunktionaliteten var ikke designet optimalt, brugergrænsefladen for redaktører var tidskrævende og designet var ikke responsivt. Sidstnævnte var en meget begrænsende faktor for brugerne, da COKs undersøgelser viste, at 25% af alle deres brugere på det tidspunkt anvendte mobilen til at søge på COKs hjemmeside. Løsningen blev implementering af en Drupal 8 løsning. 

Gevinster på fire områder

Siden implementeringen har COK har høstet gevinster på fire områder:

  • Søgefunktionalitet for brugere: På den tidligere platform var én af udfordringerne, at ét kursus fremgik mange gange i søgeresultatet, fordi det afholdes på flere forskellige lokaliteter og datoer – og så bliver listen med kurser lige pludselig meget lang og uoverskuelig. COK havde derfor et stærkt ønske til, at søgeresultaterne blev præsenteret mere overskueligt – og med en hurtigere responstid. Dette blev løst med "Faceted Search"-funktionalitet. 
  • Redaktør-rollen: Forbedringerne i brugergrænsefladen for redaktører er dog også noget, som COK er specielt tilfredse med, da det letter redaktørernes hverdag betydeligt. Især brugen af widgets på tværs af siderne har været en stor hjælp i forbindelse med vedligeholdelse af siderne.
  • Designet: Er nu responsivt og servicerer derfor bedre de mange brugere, der anvender mobiltelefon
  • Synlighed: I projektet har der været fokus på at optimere platformen rent SEO-teknisk. Denne indsats har givet en tydelig forbedring i både synlighed i Google og i antallet af unikke besøgende fra søgemaskinerne til websitet. Her har COK oplevet en stigning på 8% i forhold til deres gamle site. De primære indsatser har været optimering af titler og meta-descriptions, redirects og intern linkbuilding.                       

Et godt samarbejde

Den løbende sparring med Novicell har været rigtig fin. Hos COK har vi ingen CMS-udviklere, så vi har været glade for, at Novicell har kunnet omsætte vores idéer og behov til teknisk funktionalitet og løsninger. Vi har været gode til at arbejde sammen. 

Louise Thinesen Bendtsen, chefkonsulent, Center for Offentlig Kompetenceudvikling

Det bestod samarbejdet af:

Drupal 8 med integration

Der er implementeret en Drupal 8-platform med  integration over til bookingsystemet, Frontplanner, hvori COK opretter kurserne. Når brugere tilmelder sig et kursus eller en uddannelse, så går tilmeldingen direkte til Frontplanner.

.

Faceted Search

Faceted Search er en avanceret søgefunktionalitet, der søger i allerede indekserede søgeresultater. Teknologien er Solr. Det giver hurtige og præcise søgeresultater.

Teknisk SEO

Der har været en tydelig forbedring i synlighed i Google og i antallet af unikke besøgende efter lancering. Nogle af værktøjerne er meta-descriptions, redirects og intern linkbuilding

Vil du vide mere om løsningen til COK?

Kontakt mig endelig, hvis du er nysgerrig efter at høre mere om COKs løsning, Drupal eller andet.