Business Intelligence

Business Intelligence til IT

Gatekeepers og enablers

IT-afdelingen kan få stor udbytte af en  BI løsning, da de ofte både står for den interne tekniske del af implementeringen og den daglige drift. Men de kan også selv få værdi af løsningen med rapporteringer og visualiseringer af de enorme mængder data, som afdelingen er ansvarlige for.

Reducer omkostninger

Monitorer timeforbrug og omkostninger over for estimater og afvigelser. Dermed undgår du, at projekter og udvikling trækker uventede poster, som ikke er budgetteret.

Dataadministration

Giv brugeren adgang til at bygge rapporter og dashboards uden IT’s involvering. Brugerne kan opsætte nye visualiseringer på tværs af datakilder i selve BI løsningen og dele dem med kolleger.

Giv plads til at opdage

Frigiv dine data til brugerne i et sikkert datamiljø og lad dem sammenkøre datakilder og undersøge de forretnings-spørgsmål og hypeteser, der pludselig opstår - uden IT skal indblandes.

System og applikationsovervågning

Når der kører så mange forskellige processer og funktioner i eksempelvis en ecommerce virksomhed kan der som nedenstående punkter vidner om, være mange programmer og funktioner, du skal tjekke for at få et overblik over hele systemet, eller finde den præcise årsag til en performancenedgang tirsdag aften klokken 23.46 på en server. Måske kom der tilfældigvis et stort produktimport, som skulle håndteres, men det kunne også være en fejl der skal håndteres så der ikke sker et nedbrud næste gang.

For at skabe det store overblik kan du samle dine datakilder fra dine systemer og applikationer Poer BI og vise de vigtigste parametre på et dashboard. Fordelen er at alle dine data er samlet og at du kan logge systemernes data i et Data Warehouse, så du kan analysere om eksempelvis svartiderne på dine systemer gradvis forringes over tid, og dermed gøre noget ved det

Serverovervågning

De servere der levere de forskellige services skal overvåges tæt. Det er dem der løfter hele dit forretningskritiske setup og skal derfor køre på en fornuftig belastning. En service som New Relic kan monitorere dine servere for CPU-forbrug, RAM-forbrug og discforbrug. Det giver et godt indblik i servernes generelle driftstatus, men du kan også fordele det helt ned på tasks og microservices, så du monitorerer forbruget pr task eller microservice, og du kan fejlfinde præcis hvilken proces, der skaber problemer.

Redis overvågning

Redis er et caching system, som styrer en række funktioner på vores ekmsempelvis vores egen enterprise ecommerce platform. Du kan overvåge eksempelvis:

 • Keys I cache
 • Basket count
 • Performance
 • Master/slave
 • Status

RabbitMQ overvågning

Det samme kan du gøre for de øvrige services, der kører dit system. Et system som RabbitMQ, der styrer køstrukturer, kan monitoreres på eksempelvis:

 • Køernes størrelser
 • Hvor meget ryger ind i køerne og hvor meget kommer igennem over en tidsperiode
 • Master/slave roller
 • Status

API overvågning

Dine API kald mellem dine forretningssystemer er pulsen til forretningen og hvis de fejler modtager du ikke kundernes ordre fra jeres ecommerce platform, og data mellem systemer og applikationer bliver blokeret. Du kan overvåge API-kaldene med en funktion som Runscope, der kalder til dine api og sikrer at de leverer hurtige svar og melder alarm hvis de fejler.

Elastic search overvågning

Elastic Search styrer søgefunktionalitet i vores enterprise ecommerce platform og kan monitoreres med eksempelvis Marvel som melder tilbage på for eksempel:

 • Status (grøn, gul, rød)
 • Master/salve
 • Forespørgsler pr sekund

Vil du vide mere om hvordan BI kan skabe værdi i din IT afdeling?

Så send mig en mail