Web Summit 2018: En anbefaling fra Novicell

Web Summit er lige så stor som Roskilde Festival, og der er samme fede festival vibe. Men med over 1.200 talere er det svært at finde de bedste talere. Og helt lavpraktisk er det svært at nå hen til alle de talere, man gerne vil høre. Web summit strækker sig over 4 gigantiske messehaller og et stadium med plads til 40.000 gæster.

Vi var 8 afsted fra Novicell med en større gruppe kunder og gode venner af huset. Vi deltog også sidste år, og det er en kæmpe fordel i forhold til at få mest muligt ud af de intense dage.

Dansker Meet up - rooftop bar

Som en vigtig del af turen arrangerede vi -  sammen med 23 Video - en aften for 175 af de danske Web Summit gæster på Topo Rooftop Bar. Det var et brag af en fest, hvor der blev netværket på kryds og tværs.

Fornem stemningen på Topo til Dansker Meet up 2018 i videoen her... 

Skal du også til Web Summit næste år?

Skriv dig på listen og mød os til næste års Dansker Meet up.

Sign me up! 

 
Et par tips fra Web Summit 2018

Det var anden gang, Novicells kommercielle direktør, Morten Longgaard, var med på turen. Han har tre fifs til at sammensætte konferenceprogrammet:

  1. Vælg flere oplæg fra samme scene
  2. Undgå paneldebatter
  3. Dyk ned i startup-miljøet

Efter et par dage på Web Summit evaluerede Morten sine oplevelser. En taler, han var særligt imponeret af i 2018, var Sarah Bird fra MOZ, der holdt oplægget The SEO trends for 2019 you need to know about. Hendes hovedbudskab var, at ”90% af marketingbudgetterne bruges på adwords og betalte annoncer, men 60% af alle besøgende til websites kommer fra organiske klik på google. Virksomhederne investerer alt for lidt i SEO.

Og selvom Morten egentlig advarede mod sofa-debatter, så hørte han alligevel debatten Enhancing CX: understanding the Customer journey. Deltagerne diskuterede her, hvordan kundeoplevelsen er altafgørende i den digitale verden i dag. Morten syntes især, at deres kritik af chatbots var spot-on: ”Hvem har nogensinde haft en god oplevelse i en chat med en computer. Når vi har behov for support og service, skal den være personlig. Er det ikke muligt, kan chatbots udelukkende bruges til en optimering af dine FAQ. Men det bør tydeligt fremgå at det er en robot.” 

Og fra chatbots til humanoide robotter, så var Lars Skybakmoen, leder af Novicell Norge, særligt fascineret af oplægget How long until robots rule the world. Her kommunikerede Sophia the Robot og Han the Robot live med hinanden på scenen ved brug af AI. Lars fortæller: "Det var interessant, men også lidt skræmmende at se, hvor langt vi er med AI. Robotterne delte viden og genkendte hinanden på scenen og kunne efterligne forskellige ansigtsudtryk og menneskelige egenskaber."

En del af Web Summit indeholder også et stort messeområde med både etablerede internationale spillere som Google, Microsoft og Invest in Canada. Særligt imponerende var Web Summits start-up-område, hvor standende blev skiftet ud med nye start-ups hver dag. Udskiftningen betyder, at mere end 1800 start-ups kan præsentere deres idéer for de mange investorer, der også deltager i Lissabon.

Et par af deltagerne fra årets Novicelltur til Web Summit 2018

Lissabon er en nem rejse-destination

Det faglige program var svært overskueligt, men det var Lissabon heldigvis ikke. Metroen og Uber gør det super nemt at komme rundt i byen, og vi fandt også en vandtaxi, der gik 200 m fra vores lejlighed direkte til Web Summit.

Timerne efter Web Summit brugte vi til networking. Der skal også være tid til ren hygge på sådan en tur! Vi prøvede flere skønne restauranter med lækker mad og drikke, og særligt vinbaren Nova er en anbefaling værd.

Håber, vi ses næste år i Lissabon!