Udviklingsstøtte på en ny måde - december 2017

Novicell har støttet den danske forening Eventure og deres Projekt Zambia siden 2013, og vi har på nærmeste hold fulgt den udvikling, projektet har været igennem - og de resultater, det skaber. Det er en spændende rejse at være med på, og vi ved, at vi med vores faste månedlige bidrag er med til at muliggøre udviklingen ved at dække de løbende omkostninger til at drive projektet i Zambia.

Hvert år besøger en flok kollegaer projektet i Zambia. Det bringer os tættere på projektet og giver værdi både her og der. Med vores engagement sikrer vi således en direkte forbindelse til meningen med at gå på arbejde hver dag: Nemlig at være med til at skabe en bedre hverdag. Derfor er det meget vigtigt, at vi ikke "bare" er på besøg i Zambia, og hvert år har vi et nyt projekt med os, som skal udføres - og som matcher vores egne kernekompetencer.

I 2016 byggede vi et IT-klasselokale med tablets og laptops til projektets efterskole, og i 2017 etablerede vi trådlåst internet på skolen og åbnede dermed døren for en helt ny verden af muligheder for eleverne. Det er altid en stor oplevelse at besøge Projekt Zambia og med egne øjne se og mærke den dedikation og energi, der er på stedet.


Ole Brøgger (udvikler og turdeltager i 2017)

"Man har selvfølgelig nogle forventninger, inden man tager af sted, men når man står i Zambia, er det hele meget anderledes - på en positiv måde. Vi kommer fra en hverdag, hvor internet er helt normalt, så det er en stor oplevelse at se, hvad internettet kan bidrage med til elevernes undervisning. Det er helt igennem fantastisk at se, hvor lidt der skal til for at gøre en forskel."

Nyt fra Zambia

Herunder følger de seneste opdateringer fra Projekt Zambia - skrevet af de projektets frivillige i perioden september-december 2017.

Entreprenørskab

I modul 5 har skolens elever fået undervisning i Entrepenurship, Innovation and Economy. Formålet med undervisningen var at få eleverne til at tænke abstrakt og kreativt, hvilket i den grad lykkedes, og de store idéer væltede frem. Sko med hjul og et luksushotel i primitive Mpulungu var blot nogle af de forslag, eleverne kom på.

Jeg har startet et fodboldprojekt i Afrika

Af Buster Emil Kirchner

Vildfarne geder på banen, en drilsk overlægger og en træner, der slår sine spillere. Det er langt fra kedeligt at stå i spidsen for landsbyholdet Mbete FC. Et nyt fodboldprojektet er et samarbejde mellem Mbetes fodbolddelegerede og Eventure. Med tre ugentlige træningspas og mere end 60 registrerede spillere i aldersgruppen U14 og U17 undervises spillerne i livsværdier gennem fodbold.

Læs mere om fodboldprojektet på Eventures Facebook-side.

Velkommen til Eventure

Mere end 100 håbefulde unge har søgt om optagelse på Northern Star Academy i 2018. Ham her, Gilbert (th.), er en af dem. Og tjek lige det smil. Sådan så han nemlig ud, da Line fortalte ham, at han er optaget som elev næste år. I januar starter Gilbert derfor sammen med 27 andre unge på det femte elevhold på Northern Star Academy. Vi glæder os allerede!

 

High School forberedelse

I årets sidste modul har der været mange fag på skemaet. Eleverne er nu forberedt på high school-start til januar og er blandt andet blevet undervist i matematik, fysik, religion og engelsk. Der var desuden opsamling på, hvad de har lært tidligere på året, hvilket mundede ud i fine præsentationer om forskellige af årets emner. Igen i år er alle elever sikret sponsorater til deres videre færd i high school!

Grøn udvikling

Alle børnene i Eventure Care har i efteråret plantet deres egne moringatræer. Børnene besøgte deres moringatræer løbende og kunne se, hvordan de voksede fra gang til gang. Vores moringaekspert, Nicholas, sørgede hele tiden at fortælle børnene, hvad der skete, og hvorfor vi gør, som vi gør. Og så lærte han dem en masse om alle de ting, man kan bruge træet og dets blade og frø til en viden, som børnene tager med sig hjem, og som de kan dele med andre. Til graduation fik børnene nemlig deres egne moringatræer med hjem til at plante ud.

Vejen videre

Af Mette Kaae

Eleverne på Northern Star Academy afsluttede skoleåret den 25. november, men alligevel var de tilbage i Eventure Village få dage efter graduation. Ikke som elever, men som arbejdere. På den måde tjente de nemlig penge til det udstyr, de skal medbringe på high school i januar. Headman i Mbete havde peget på forskellige ønskelige projekter, og i samarbejde med Eventure faldt valget på at bygge en vej til Mbete. Eleverne tog opgaven meget seriøst og arbejdede godt for deres løn, som skal bruges på madrasser, uniformer, sko og meget mere.

Langvarigt samarbejde

Novicell har støttet Eventures projekt i Zambia siden 2013, og vi har været med på rejsen næsten fra begyndelsen. Vi giver løbende donationer hver eneste måned fremfor et engangsbeløb. På den måde kan Eventure i højere grad etablere bæredygtige initiativer, som tør at kigge fremad for at skabe endnu mere udvikling for alle involverede. Det gælder både børn, elever og ansatte i Zambia, men i lige så høj grad de mere end 500 danske frivillige, som har været forbi projektet, siden det startede. Du kan læse alle de tidligere beretninger i vores Projekt Zambia univers.

Mere om de tidligere Zambia-projekter?

Læs beretninger fra 2013

Læs beretninger fra 2014

Læs beretninger fra 2015

Læs beretninger fra 2016

Læs flere beretninger fra 2017