Udviklingsstøtte på en ny måde - august 2017

Novicell har støttet den danske forening Eventure og deres Projekt Zambia siden 2013, og vi har på nærmeste hold fulgt den udvikling, projektet har været igennem - og de resultater, det skaber. Det er en spændende rejse at være med på, og vi ved, at vi med vores faste månedlige bidrag er med til at muliggøre udviklingen ved at dække de løbende omkostninger til at drive projektet i Zambia.

Hvert år besøger en flok kollegaer projektet i Zambia. Det bringer os tættere på projektet og giver værdi både her og der. Med vores engagement sikrer vi således en direkte forbindelse til meningen med at gå på arbejde hver dag: Nemlig at være med til at skabe en bedre hverdag. Derfor er det meget vigtigt, at vi ikke "bare" er på besøg i Zambia, og hvert år har vi et nyt projekt med os, som skal udføres - og som matcher vores egne kernekompetencer.

I 2016 byggede vi et IT-klasselokale med tablets og laptops til projektets efterskole, og i 2017 etablerede vi trådlåst internet på skolen og åbnede dermed døren for en helt ny verden af muligheder for eleverne. Det er altid en stor oplevelse at besøge Projekt Zambia og med egne øjne se og mærke den dedikation og energi, der er på stedet.


Karina Kristensen
 (projektleder og turdeltager i 2016 og 2017)

“Når man ser den landsby, som de studerende er fra, og kan se, hvor langt de allerede er nået i dag, så er man ikke et sekund i tvivl om, hvor langt de kan nå via den støtte, de får på Northern Star Academy. Alles bidrag og indsats gør en direkte forskel, og jeg ser med stor glæde frem til at hjælpe igen en anden gang.”

Nyt fra Zambia

Herunder følger de seneste opdateringer fra Projekt Zambia - skrevet af de projektets frivillige i perioden maj-august 2017.

Sundhed og ernæring

Overskriften på modul 3 er “Health & Nutrition”. Gennem teoretisk og praktisk undervisning har eleverne lært om kroppens anatomi og fysiologi, sundhed, seksual-undervisning, hygiejne, sygdomme og ernæring. Vi har arbejdet med spørgsmål som: Hvordan holder man kroppen sund og undgår sygdomme? Hvad gør man, når uheldet er ude? Hvordan tackler man problemer som malaria og HIV/aids i samfundet?

Living Library stævner ud…

… med viden og sjov

Hver onsdag sejler vi til den nærliggende landsby Chezi og giver børnene dér en sjov og lærerig eftermiddag. Konceptet styres af vores elever, som gennemfører en eftermiddag med ekstraordinært høj energi og overskud. Der kommer et par hundrede børn til fodboldbanen hver eneste uge, og vi fortsætter samarbejdet med skolen i byen, som er meget begejstrerede for vores inspiration og evne til at engagere børnene.

Tak for mulighederne

Projekt Zambia trives og udvikler sig. Først og fremmest på grund af visionære idéer og sponsorernes gavmildhed. Det sætter os i stand til at drive projektet solidt og sikkert - og giver mod til at få nye idéer og konstant øge kvaliteten af både efterskole og børnehave.

De mange frivillige kræfter leverer en ubeskrivelig indsats gennem hele året: Projektet beriges med faglige kompetencer og energiske personligheder, som omsættes til læring og kulturudveksling, når det er bedst.

 

Community Development

Sommermodulet Community Development er spækket med faglig og personlig udfordring for eleverne. Her tager vi udgangspunkt i noget så abstrakt som udvikling af lokalsamfundet. Kravet til eleverne er, at de på baggrund af gennemarbejdede ideer kan præsentere konkrete og realistiske projekter for indbyggerne i Mbete.

Eventure Care fylder 1 år

Efter et godt første år med opbygning, opstart og udvikling går Eventure Care nu ind i fase to. Her vil blikket være rettet mod drift, konsolidering og uddannelse.

Et nyt lederteam har sat fokus på uddannelse af vores to faste medarbejdere i EC og ønsker herigennem at styrke fagligheden. Derudover vil det pædagogiske arbejde blive udbygget til i højere grad også at omfatte planlægning og udførelse af workshops for de omkringliggende landsbyer.

Små skridt - stor forandring

Af Kent Kristensen (underviser)

Når man ser, hvilke forhold eleverne kommer fra, og dermed får en fornemmelse for deres forudsætning for læring, så må jeg sige, at jeg virkelig tager hatten af for de zambiske unge. Vi arbejder rigtig meget med idéudvikling, kreativitet og opfindsomhed, om hvordan man hele tiden skal se og skabe muligheder for sig selv og samfundet. Eleverne har lært præcis det modsatte i hele deres liv. Indtil de kommer til Eventure. Her spørger vi om deres mening, vi folder perspektiverne ud, og eleverne hænger i med neglene for at tillære sig denne tilgang til viden.

Langvarigt samarbejde

Novicell har støttet Eventures projekt i Zambia siden 2013, og vi har været med på rejsen næsten fra begyndelsen. Vi giver løbende donationer hver eneste måned fremfor et engangsbeløb. På den måde kan Eventure i højere grad etablere bæredygtige initiativer, som tør at kigge fremad for at skabe endnu mere udvikling for alle involverede. Det gælder både børn, elever og ansatte i Zambia, men i lige så høj grad de mere end 500 danske frivillige, som har været forbi projektet, siden det startede. Du kan læse alle de tidligere beretninger i vores Projekt Zambia univers.

Mere om de tidligere Zambia-projekter?

Læs beretninger fra 2013

Læs beretninger fra 2014

Læs beretninger fra 2015

Læs beretninger fra 2016

Læs flere beretninger fra 2017