Shopify - et canadisk verdensfænomen - Novicell DK

Hvis du arbejder med e-handel, så er du med god sandsynlighed stødt på Shopify i et eller andet omfang. Den canadiske e-handels platform vokser støt og har de senere år også opnået stor popularitet i Danmark. Globalt er Shopify nu blandt de tre største e-handelsplatforme med mere end 800.000 aktive shops på verdensplan.

Men hvorfor er Shopify blevet så populær? Og hvorfor skal du have dem med i overvejelserne, hvis du skal migrere fra en anden platform eller skal til at starte op? Vi lister her 4 punkter, der taler for at vælge Shopify, og til sidst et par ting du skal have in mente, når du overvejer Shopify.                                     

4 grunde til at overveje Shopify

1. Driftssikkerhed og vedligeholdelse

Driftsikkerhed og stabilitet er alfa og omega for alle virksomheder, og det gælder især e-handel. Hvad gør du, hvis din webshop går ned i løbet af weekenden? Kan du få fat i din udbyder og få shoppen op igen på kort tid?

Supporten hos Shopify har åbent 24/7 og de står også for selve driften af platformen. Skulle der være tekniske problemer eller et servernedbrud, så har de folk på sagen med det samme. Især under Black Friday hører vi hvert år historier om webshops, der har været helt eller delvist nede under den øgede belastning. Pilgrim er for nyligt skiftet til Shopify og kørte klippestabilt under hele Black Friday og weekenden over.

Den stabilitet er bogstaveligt talt guld værd for webshops, og det giver en stor tryghed, at der samtidig bliver taget hånd om tekniske udfordringer, hvis de måtte opstå.

Da du betaler transaktionsomkostninger til Shopify, har de om nogen også incitament til at holde deres platform stabil. Mistet omsætning for dine kunder betyder også mistet omsætning for Shopify selv.

2. Nem og intuitiv administration

Der kan siges meget om de forskellige e-handelsplatforme, men en brugervenlig administration er sjældent noget af det først, der falder en ind. Det skyldes oftest, at de er spækkede med funktioner, hvoraf mange af dem sjældent bliver brugt.

Her har Shopify taget en lidt anden tilgang. De har skåret ind til benet og fokuseret på de mest nødvendige funktioner for at kunne drive en webshop og det afspejler sig i en enkel og overskuelig brugerflade.

3. Hurtig opsætning af andre salgskanaler

Har du en fysisk butik med behov for et kassesystem, eller vil du sælge dine produkter gennem andre kanaler som Facebook, Facebook Messenger eller Instagram?

På mange platforme vil det i mere eller mindre omfang kræve tekniske kompetencer til opsætning af feeds og lignende. Shopify har lavet disse integrationer, så du kan komme i gang ved hjælp af ganske få kliks.

Sælger du til udlandet og sælger i US Dollars, har de også en integration til Amazon.

Shopify har desuden udviklet deres eget POS til fysisk salg. Den har integration til webshoppen og kan synkronisere produkter og lager på tværs af alle kanaler. Den installeres som enhver anden iPad app. Efter installationen logger du bare ind på din shop, og så er du i princippet køreklar.

Læs mere om Shopify POS her.

4. Fleksibilitet og integrationer

Shopify har som nævnte en rigtig solid base. Samtidig er der lavet et API, der giver rigtig gode muligheder for udvidelse og integrationer til diverse systemer.

Betalingsgateways, regnskabsprogrammer og leveringsintegrationer til diverse fragtfirmaer? Det er alt sammen lavet og kan integreres med din shop, for det mest på ganske få minutter.

Du slipper dermed for at skulle ud at opfinde den dybe tallerken igen.

Det skal du være opmærksom på ved Shopify

1. Transaktionsgebyrer

Udover det månedlige abonnement opkræver Shopify et transaktionsgebyr. Gebyret er en procentsats af din omsætning og afhænger af, hvilket abonnement du har valgt. Jo højere det månedlige abonnement er, jo lavere transaktionsgebyr skal du af med.

Tager man den positive brille på, så betyder det som nævnt tidligere også, at Shopify har et økonomisk incitament for, at din forretning vokser. Derfor tester og optimerer Shopify platformen løbende, så den performer bedst muligt for både webshop og webshoppens kunder.

Se priser og transaktionsgebyrer her.

2. Shopify har skåret ind til benet

Nu tænker du måske, om man kan alt ud af boksen i Shopify. Og nej, der er som ved ethvert andet CMS lavet til- og fravalg i forhold til både funktionalitet og mulighederne.

Som navnet antyder, er Shopify tiltænkt e-handel. Er dit ønske at lave et website der viser komplekse cases eller lignende, så er Shopify altså ikke den oplagte platform til dig. Her er fokus på e-handel og konvertering.

Shopify arbejder naturligvis hele tiden på at udvide funktionaliteten og du får løbende nye muligheder, men det sker i et tempo, hvor det ikke går på kompromis med hverken brugervenlighed eller stabilitet.

3. Tilføjelse af funktionalitet

For at udvide Shopify’s funktionalitet er der 2 muligheder: Specialudvikling til netop dine behov og/eller installation af apps. Ligesom man kender det fra sin telefon, giver Shopify mulighed for at udvide systemets muligheder ved at installere forskellige apps. Det kan være apps til at samle leads, håndtere kampagner, tilbyde online support og meget mere.

Se Shopify apps her.

Med Shopify’s API er der samtidig skabt de bedste rammer, for at kunne udvide platformen efter behov og dermed skræddersy den til hver enkelt webshop. Det betyder, at hvad end din virksomhed måtte kræve, så kan vi i Novicell hjælpe med at udvikle det, der kræves for at få din forretning og Shopify til at passe sammen.

Novicell som Shopify partner 

Alt i alt er Shopify en rigtig god løsning til alt fra små til store webshops. Du får en solid, driftssikker og brugervenlig base, der kan udvides efter behov.

Hos Novicell har vi erfaring med mange forskellige systemer og kan derfor også rådgive dig omkring hvor vidt vi ser Shopify – eller en anden platform – som det rigtige valg for dig og dine forretning.