Go to content

Novicell vinder strategisk vigtig opgave for Danmarks Nationalbank

Det digitale konsulenthus Novicell vinder en strategisk vigtig opgave for Danmarks Nationalbank. Sikkerheden er så stor i opgaven, at stort set ingen andre bureauer kunne være med.

Published april 25, 2022

Pressemeddelelse fra Novicell den 25. april 2022

Det digitale konsulenthus Novicell vinder en strategisk vigtig opgave for Danmarks Nationalbank. Sikkerheden er så stor i opgaven, at stort set ingen andre bureauer kunne være med.

Ved første øjekast virker udbudsmaterialet til Danmarks Nationalbanks kommende digitale platform ikke specielt krævende.

Nationalbanken skal have et nyt website, der både designmæssigt og teknisk er tidssvarende. Samtidig skal der bygges en simpel og driftssikker webshop, hvor man blandt andet skal kunne købe de nyeste jubilæumsmønter.

Den slags websites kan de fleste bureauer bygge relativt let. Men det nye website for Danmarks Nationalbank er imidlertid ikke en helt almindelig opgave.

Nationalbanken kræver nemlig uhyre høj sikkerhed – blandt andet har Ruslands invasion i Ukraine øget risikoen for hackerangreb mod danske virksomheder og offentlige institutioner, og derfor skal sikkerheden omkring Danmarks Nationalbanks løbende analyser og anbefalinger være på et niveau, som man ikke ser ret mange andre steder, fortæller Anja Bukhave Larsen, der er direktør for Public Sales hos Novicell.

- Løsningen bliver bygget med et ekstremt højt overvågningsniveau, så vi sikrer, at det kun er Nationalbankens redaktører, som logger ind. Samtidig har vi behov for hele tiden at kunne overvåge og logge, hvem der er inde på løsningen, og hvad der bliver ændret. Nationalbankens kommunikation er ekstremt tidskritisk, da kommunikationen kan have indflydelse på både erhvervsliv og de finansielle markeder, og derfor er der naturligvis også en øget risiko for, at løsningen bliver mål for hackerangreb, siger hun.

Driftssikker i mange år

Nationalbankens nye digitale platform bliver bygget som en ø, der er relativt afkoblet fra bankens øvrige systemer. Derudover bliver den bygget, så det er let at udskifte forskellige hjælpesystemer.

- Det betyder, at Nationalbanken får en løsning, der vil være tidssvarende og driftssikker mange år frem, da vi blot kan udskifte forskellige dele i takt med, at behovet opstår, siger Anja Bukhave Larsen.

Udover at Novicell skal bygge den krævende løsning, skal Novicells team på Amerikas Plads i København også sørge for driften af platformen de næste fire år – derudover er der mulighed for at forlænge aftalen med yderligere tre år.

Blåstempling af Novicell

For Novicell er opgaven for Danmarks Nationalbank er klar blåstempling af Novicell som samarbejdspartner på nogle af de mest krævende offentlige opgaver, fortæller Jakob Bækkelund Nielsen, direktør for Novicell København.

- Det er en type af opgaver, som ligger utrolig godt for os, og som vi har brugt mange ressourcer på at dygtiggøre os indenfor og kvalificere os til at opnå de rette certificeringer. Jeg tror ikke, at der findes opgaver i Danmark, der kan være en større blåstempling af Novicells kompetencer end denne opgave for Danmarks Nationalbank, siger han.

Novicell og Nationalbanken er netop nu i gang med den indledende projektfase. Det er ambitionen, at den nye digitale platform skal være klar til lancering inden årets udgang

 

Er du interesseret i at høre mere om samarbejdet mellem Nationalbanken og Novicell? Så kontakt gerne Jakob Bækkelund, direktør for Novicell København.

Kontaktperson

Jesper Thyssen
Managing Director, Copenhagen
Send mig en email