Mød Novicells Drupal Grand Master, Anita Jensen

Tilbage i august skrev vores kollegaer i London et blogindlæg om Hvordan man bliver Umbraco MVP. Denne gang har vi sat os ned med Anita Jensen, en af ​​vores webudviklere med base på Novicells hovedkontor i Aarhus.

Anita arbejder med både frontend og backend i den danske Drupal-afdeling for nye og eksisterende kunder. Hun var den første dansker med titlen 'Drupal Grand Master', hvilket betyder, at hun har gennemført alle tre Drupal 8 Developer Certificeringer. Titlen bringer Anita i fornemt selskab med færre end 250 Drupal 8 Grand Masters på verdensplan.

Vi talte med Anita om, hvordan hun kom ind i webudvikling og om hendes Drupal Grand Master-titel.

Hvem er Anita Jensen?

Anita voksede op på en gård lige udenfor Aarhus, så hun betragter sig selv som værende fra ”landet”. Hun læste Multimedie Design på Erhvervsakademiet i Sønderhøj med det formål at blive webdesigner. Da denne uddannelse er ret bred, kommer man langt omkring i diverse multimedier og inden for webudvikling, og det var sådan, hun ved et tilfælde opdagede programmering, som var en del af pensum.

Jeg indså, at programmeringsfagene var langt mere interessante for mig end designfagene, så jeg opdagede ​​programmeringsverden ved et slags uheld og blev straks forelsket i den. Og pludselig var jeg en udvikler frem for en designer, siger Anita.

Hvad laver Anita?

Anita har arbejdet hos Novicell i Aarhus i over tre år.

Hun bruger PHP (Hypertext Preprocessor) som programmeringssprog og arbejder primært som Drupal backend-udvikler, men har også kendskab til frontend-teknologi såsom JavaScript, CSS og HTML.

Hun mener, at det at være en full-stack-udvikler (både frontend og backend) til hver en tid er den bedste mulighed – også selvom man ikke er særligt god til den ene af ​​dem. Det er lettere for front- og backend-udviklere at arbejde sammen, når de forstår hinanden, da disse ofte overlapper hinanden.

For eksempel, når jeg prøver at finde den bedste måde at implementere en funktion på, er jeg nødt til at finde en løsning, der fungerer godt både for frontend og backend. Når jeg har kendskab til frontend-udvikling, kan jeg gøre livet lettere for frontend-udvikleren, og dermed kan vi bedre arbejde sammen som et team, siger Anita.

Hun elsker at arbejde med Drupal, da hun mener, at rammerne er meget velstruktureret og kraftfulde. Derudover mener hun også at der er et stort netværk omkring det.

Drupal er meget fleksibelt og kan nemt tilpasses, så det er fantastisk til at bygge både basale sites og avancerede custom-løsninger. Der er et stort netværk omkring det, hvor alle kan bidrage med udvidelser og plugins. Ofte, når jeg bliver bedt om at implementere en funktion, har andre udviklere over hele verden allerede bygget noget lignende, og jeg kan derfor installere deres modul i min applikation. På denne måde behøver jeg kode de samme grundlæggende funktioner igen og igen, siger Anita.

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for Anita?

Novicell er et stort firma, så projekterne er ofte ret store og varer i mange måneder. Det kan Anita ikke så godt lide.

Jeg kommer nemt til at kede mig, hvis jeg skal arbejde på det samme projekt hver dag i flere måneder - eller endda år. Nogle af mine kollegaer foretrækker det på denne måde, så vi deler opgaverne på en måde, hvor de udfører de større projekter, og jeg vedligeholder eksisterende kunder og udfører mindre projekter eller arbejder på flere projekter samtidigt. På den måde kommer jeg til at arbejde på mange forskellige ting i løbet af en dag, og alle er glade, siger Anita.

Anita mener, at det bedste ved Novicell er kulturen og kollegerne.

Du kan få en god løn og frynsegoder hos de fleste virksomheder, men hos Novicell har vi en fantastisk atmosfære og et samfund, og det skaber et godt arbejdsmiljø. Det er menneskerne og ikke lønnen, der gør forskellen, siger Anita.

At blive 'Drupal Grand Master'

Anita blev for nylig tildelt Drupal 8 Grand Master-titlen. Hun var den første dansker, der opnåede dette, og det bringer Anita i fornemt selskab med færre end 250 Drupal 8 Grand Masters på verdensplan.

Der findes fire forskellige certificeringer vedrørende Drupal: Certificeret site builder (ikke-udviklercertificering), certificeret udvikler, certificeret frontend-specialist og certificeret backend-specialist. Når man har alle tre udviklercertificeringer, kan man kalde sig selv en ”Drupal Grand Master”.

Eksaminerne er multiple choice-tests, og i hvert spørgsmål får man et scenarie. I mit arbejde som udvikler er jeg blevet vant til at kunne slå alt op i dokumentationen eller på Google, og jeg var ikke klar over, hvor afhængig jeg er af dette, før jeg startede certificeringsprogrammet. For mig var det mest udfordrende ved eksaminerne at skulle kunne huske det hele udenad, siger Anita.

Anitas råd til enhver, der er interesseret i at blive en Drupal Grand Master, er bare at tage testen.

Du kan altid tage testen igen, så hvad er det værste, der kan ske? Hvis du dumper, vil du være bedre forberedt til næste gang. Jeg tror, ​​at mange mennesker frygter at dumpe, og prøver derfor ikke engang, og det gør det kun værre, siger Anita.

Anita mener, at det bedste ved Novicell er kulturen og kollegerne.

Du kan få en god løn og frynsegoder hos de fleste virksomheder. Hos Novicell har vi en fantastisk atmosfære og et samfund, og det skaber et godt arbejdsmiljø. Det er menneskerne og ikke lønnen, der gør forskellen, siger Anita.

Hvordan er det at være en kvindelig udvikler?

Tilbage i 50'erne, da computeren blev opfundet, var de fleste udviklere faktisk kvinder, men med årene blev det et mere mandsdomineret erhverv. Anita siger, at hun igen begynder at se flere og flere kvinder inden for området.

Anita Jensen opfordrer alle kvinder med interesse for teknologi til at prøve det. Som udvikler fandt Anita en stilling, hvor hun kan udtrykke sig på en måde, hun ikke ville kunne i andre roller.

Jeg synes, at dette job passer godt til min personlighed. Jeg føler, at jeg passer ind og at jeg kan være mig selv her. Jeg føler også, at jeg er virkelig god til det, og det giver mig selvtillid. Jeg opdagede kodning ved et uheld, og det er jeg så taknemmelig for, da jeg ikke tror, ​​jeg nogensinde ville have opdaget det selv. Jeg er sikker på, at der er tusinder af kvinder derude, der ikke ved, hvor meget de ville elske at kode, og vi må gøre dem opmærksom på det, siger Anita.

Anita mener, at det, der holder kvinder tilbage, har meget at gøre med deres egne formodninger om, hvad udviklingen er, og det indtryk, de har af det.

Jeg tror, ​​at mange mennesker har fordomme om, at folk, der koder er socialt akavede nørder, og at de er kedelige og ikke har nogen stil. Men det er helt ikke sandt, siger Anita.

Jeg tror, ​​det er hovedårsagen til, at der er så få kvinder, der koder. Teenagepiger går ofte meget op i, hvad andre synes om dem. Hvis de mener, ​​at det vil få folk til at se dem som nørdet og akavet, vælger de ikke at tage en uddannelse som udvikler, og dermed kommer de aldrig ind i det erhverv, siger Anita.

Hun opfordrer alle kvinder til at prøve at ændre denne tankegang. De skal ikke være bange for, hvad andre synes.

En af de største forhindringer for kvinder befinder sig i deres eget hoved. Mange kvinder er bange for, at mænd ikke vil respektere dem eller tage dem alvorligt i et mandsdomineret erhverv, men jeg har aldrig følt, at det er tilfældet. Jeg har aldrig mødt en mandlig udvikler, der ikke vil lytte til en kvindes holdning, så du skal ikke være bange for at dele din, siger Anita.

Samlet set har Anita Jensen ikke oplevet nogen forskel i behandlingen af ​​mandlige og kvindelige udviklere. Hun nyder det samfund, der er inden for området, og er motiveret til at gå på arbejde hver dag.

Vil du høre mere om Novicell?

Novicell er et digitalt konsulenthus med mere end 20 års erfaring inden for både softwareudvikling og digital marketing.

Vi er altid på udkig efter flere dygtige folk. Tjek vores ledige stillinger - du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.