Mikkel er flyttet til London - midt i brexit-kaosset

Mens Storbritannien gør klar til det endelige brud med EU den 31. januar 2020, er Mikkel Keller Stubkjær og hans familie netop flyttet fra deres hus i Bryrup syd for Silkeborg til Stoke Newington i London. Midt i brexit-kaosset har Mikkel nemlig valgt at takke ja til en udstationering hos Novicell i London.

Det betyder, at Mikkel, hustruen Mette samt børnene, Smilla på 9 år og Viggo på 5 år, for en periode på to år skifter livet i Midtjylland ud med en hverdag i London-forstaden Stoke Newington.

Trods den generelle brexit-usikkerhed, der har fået mange britiske virksomheder til at holde igen med investeringerne, er Novicells forretning i Storbritannien vokset markant det seneste år. Novicell i UK har formået at tiltrække en række store, internationale brands til London-kontoret det seneste år, omsætningen er fordoblet, og det samme er medarbejderstaben, der nu tæller godt 20 medarbejdere i London. Det har skabt behov for en tung seniorprofil på, og det har banet vejen for, at Mikkel fra den 1. januar 2020 har forladt sit chefjob på Novicells kontor i Højbjerg for at blive ny Head of Development på London-kontoret.

- Det bliver min opgave at få sat udviklingen i system og sikre, at vores processer og metoder understøtter vores mål om at bevæge os op i markedet i Storbritannien og arbejde for stadigt større kunder med stadigt mere komplekse løsninger, siger Mikkel Keller Stubkjær, der beskriver sig selv som lidt af en it-sprællemand i organisationen.

- Jeg ser det som min vigtigste ledelsesmæssige opgave at fjerne forhindringerne for medarbejderne i mit team, så de kan fokusere på deres kerneopgave. Så skal KPI’erne nok komme af sig selv, siger Mikkel.

Brexit fylder ikke meget

Siden familien tog beslutningen om at rykke teltpælene op og rykke til Storbritannien, er Mikkel Keller Stubkjær blevet mødt af mange spørgsmål omkring, hvordan familien og arbejdsgiveren forholder sig til usikkerheden omkring brexit.

- Alle, der hører, hvad vi skal, spørger som noget af det første, hvordan vi tør gøre det midt i brexit. Men det er faktisk ikke noget, der fylder ret meget for os som familie. Der kan naturligvis være nogle administrative ting, som bliver lidt mere bøvlet, men ellers fylder det ikke noget. Og det er heller ikke noget, der fylder ret meget hos vores kolleger i London, siger Mikkel Keller og konstaterer, at på trods af alle skræmmebillederne i danske og britiske medier, så er der en stemning blandt kunderne i Storbritannien om, at det hele nok løser sig.

- Vi hører jo i medierne, at man frygter, at håndteringen af varer til og fra Europa vil ende i totalt kaos, og der er også en frygt for, at de gennerelle priser på dagligdagsfornødenheder vil stige. Men det ved man jo først rigtigt noget om, når vi står i det, og vi kan blot selv konstatere, at forretningen i London vokser hurtigere end alle andre steder, siger han.

Professionel udfordring

Og det er i høj grad også udsigten til at kunne spille en afgørende rolle i Novicells væksthistorie i Storbritannien, som fik Mikkel til at arbejde videre med tankerne om at fortsætte sin karriere i London.

- Jeg har været med til at bygge et østjysk bureau op, og igennem 17 år arbejdede jeg med den størrelse enhed, som vores London-kontor har i dag. Så for mig er det også lidt at komme tilbage til rødderne og få lov til at være med til at udforske potentialet i vores London-afdeling, siger Mikkel Keller, der glæder sig til at komme tættere på det pulserende forretningsliv i London.

- I London er der naturligvis et langt større potentiale i forhold til at komme til at arbejde for mange flere e-handel-kunder inden for et utal af segmenter. I første omgang er kunderne måske ikke helt så komplekse, som dem vi har i Danmark, så jeg får ikke brug for en helt så stor værktøjskasse som nu, men måske mere mine kompetencer som it-sprællemand. Til gengæld bliver det spændende at komme tættere på det professionelle liv i London med mange toneangivende konferencer, hvor jeg allerede er blevet inviteret til at tale på flere af dem, siger han.

- Jeg ser virkelig frem til den internationale udfordring og til at kunne styrke Novicells evne til at samarbejde på tværs af de lande, vi opererer i, fortsætter han.

Familieeventyr

Mens Mikkel Keller ikke har haft svært ved at sige ja til den professionelle udfordring, der ligger i at bliver udstationeret i London, så var det straks værre at skulle flytte familien.

- Vi har i flere omgange været i London for at se på boliger for at finde ud af, hvor vi gerne ville bo – også i forhold til de skoler, som vi gerne vil have børnene ind i. Boligmarkedet i London er naturligvis helt crazy, så man skal være fremme i skoene for at finde noget, men de nye kolleger har heldigvis været hjælpsomme og har været ude og se boliger, mens min hustru har fulgt med via Facetime, siger Mikkel.

- Det bliver en stor oplevelse for familien, men vi taler også meget om, at vi skal lytte til hinanden som familie, og hvis der er noget, som udvikler sig uheldigt for nogen af os, så må vi se, hvordan vi håndterer det. Vi er nødt til at komme frem til en fælles familiebeslutning om, hvad der skal ske, men lige nu er vi fuldt committet til at få en god oplevelse i London i to år, siger han.