Lad idéerne blomstre - Novicellar.com

Sjove idéer opstår tit i uventede sammenhænge, men det gør dem ikke mindre gode. I Novicell får medarbejderne tit en god idé. Og vi udlever dem faktisk – også selvom det måske ligger uden for vores normale arbejdsområde.

Vinshoppen Novicellar.com er et eksempel på lige netop det. Men det er ikke første gang, de skæve idéer bliver ført ud i livet.

Det gode initiativ får opbakning

Folk i Novicell er drevet af at skabe noget nyt og udvikle sig, og når nogen kommer med en god idé, bliver den taget seriøst.

Nogen gange bliver den gode idé ligefrem også til en god forretning. Det gælder for eksempel Novicells lillebror DuGlemmerDetAldrig.dk, som i dag er vokset til at være en af Danmarks førende oplevelsesportaler.

Andre gange er initiativerne af stor intern værdi. Vores bar ”Raflebægeret” er fx bygget som et hyggeprojekt af medarbejderne selv. Den bliver flittigt brugt til fredagsbarer og firmafester, men medarbejderne låner den også til private arrangementer – konfirmationer, fødselsdage og meget andet.

En webshop med vin - hvorfor ikke? 

I foråret 2016 var Novicell på det årlige Kick Off, og denne gang gik turen til Barcelona for at besøge Novicells nye afdeling. To medarbejdere så det som den perfekte anledning til endelig at få noget ordentlig vin til fredagsbarer, julefrokost og andre sociale arrangementer i Novicell-regi:

Hvorfor importerer vi ikke noget lækker vin her fra Barcelona, som vi kan have liggende i kælderen?

Idéen blev vel modtaget og udviklede sig hurtigt. Pludselig skulle vinen ikke bare importeres til kælderen og interne arrangementer; den skulle også sælges gennem en webshop – Novicellar.com. På den måde kunne Novicell-medarbejdere få mulighed for at købe god vin med hjem til fornuftige priser, men også kunder i huset kunne drage fordel af idéen. Endelig skulle shoppen selvfølgelig være åben for alle andre, som interesserer sig for katalansk vin.

Præcis som med ”Raflebægeret” gik en gruppe medarbejdere sammen om det nye projekt, og over de kommende måneder tog webshoppen form. Projektet blev kørt som et hvilket som helst andet udviklingsprojekt her i huset med designproces, frontend, backend, tests og så videre. Den eneste forskel var, at arbejdstimerne lå i fritiden.

Alle vine til shoppen blev håndplukket af gruppens medlemmer, som selv besøgte de udvalgte vingårde og fik baggrundshistorier og anekdoter fra den enkelte vinbonde. Disse udgør sammen med billeder fra turen indholdet på Novicellar.com.

Novicellar.com gik i luften i slutningen af november 2016 og skriver sig ind i traditionen af gode idéer, vi fører ud i livet.

 

Bygget i Dynamicweb 9

Webshoppen blev bygget på den nye Dynamicweb 9-platform, og på den måde kan Novicellar.com også fungere som demo-site af platformen.

Novicellar.com er en af de allerførste Dynamicweb 9 webshops. Dynamicweb 9 har en ny optimeret og responsiv brugergrænseflade, og teknologien er fremtidssikret (klar til CoreFX og ASP.NET Core 1.0).