Hjælp eleverne i Zambia godt i gang med Marketing og E-commerce

Nu er det tid til endnu en ekskursion til det nordlige Zambia. Selvom Novicell ikke havde planlagt en officiel tur til Zambia i 2018, blev projektet naturligvis som vanligt støttet hver måned igennem hele 2018.

Tidligere år er Novicell til stor tilfredshed lykkedes med at etablere et IT-lokale, der gjorde det muligt for eleverne på Northern Star Academy at gøre brug af IT i den daglige undervisning. Derudover har det seneste hold, der var afsted, sikret internet i undervisningslokalerne på efterskolen. Her blev de introduceret til brugen af internettet og har siden da gjort brug af det i undervisningen.

I år sender vi igen en flok flinke og flittige Novicell medarbejdere afsted for at besøge Northern Star Academy i Zambia. Formålet med denne tur er at undervise de lokale i grundlæggende marketingprincipper og generel e-commerce. I relation til de tidligere ture er det også naturligt, at de lærer at kombinere brugen af IT og internettet til diverse marketingaktiviteter. Derudover vil de blive undervist i hvordan man bygger en basal webshop. På sigt er det derfor drømmen, at de lokale kan gøre brug af disse værktøjer og leve af at bygge webshops for lokale virksomheder. Selvom 10 dage ikke virker af ret lang tid til at mestre dette, ser vi dette som et naturligt skridt i den rigtige retning for at kunne bruge IT og internettet som en levevej.

Novicells repræsentanter

I år er det ikke kun medarbejdere fra Novicell i Danmark, der skal med til Zambia. Vi har nemlig fornøjelsen af at samle et hold bestående af 1 fra London kontoret, 2 fra Barcelona og 3 fra Aarhus kontoret.

Holdet består af: Lars Foldager Nielsen (Novicell DK), Martin Hobert (Novicell DK), Morten Grønhøj (Novicell DK), Jacob Tibbott (Novicell UK), Leandro Benítes (Novicell ES), Haydn John Reece (Novicell ES), samt Glenn Mott fra (Eventure.dk).

Holdet rejser den 18. oktober til Zambia for at overlevere det sponsorerede hardware, samt undervise i marketing og simpel e-commerce.

Du kan hjælpe

For at idéen kan blive til virkelighed, er vi afhængige af bidrag til indkøb af materiel til projektet. Novicell, støtter naturligvis allerede og vi håber, at I også vil være med. 100% af alle bidrag vil gå ubeskåret til indkøb af materialer til gavn for skolen og de unge mennesker, som går på Northern Star Academy. Alle størrelser bidrag er velkomne, og alle sponsorer bliver nævnt i den efterfølgende omtale.

Vi mangler følgende udstyr, som vi gerne vil have sponsoreret eller doneret:

Digitalt videokamera (2000-4000 kr. afhængig af kvalitet)

SD kort til lagring af video-optagelser (4 x 128 GB – 265 kr. pr. stk)

Bærbar computer til videoredigering (5000+ kr.)

Materialer til et sikkerhedsskab, hvor udstyret kan låses inde i (omkring 750 kr.)

Ekstra batterier til laptops (5-10 stk á 500 kroner pr. stk)

Penge til sportsudstyr til eleverne på skolen

Skulle man ønske at donere penge, bruges disse på at købe det ovenstående udstyr, samt efter skolens prioriteringer.

Frist for donationer er d. 18. oktober 2019.

Kontakt Lars for at hjælpe

Udvidet samarbejde om fælles mål

Som noget nyt, er Projekt Zambia blevet en del af det større og mere struktureret CSR-samarbejde, ”Kilden”. Flere virksomheder har meldt sig til at deltage i Projekt Zambia, og vil derfor bidrage med indsatser i forlængelse af dem, der allerede er blevet foretaget eller planlagt. Samarbejdet består af 6 virksomheder (Altan.dk, Brandiators, AI A/S, Platform.as, Kroppens Hus og Kentaur A/S), der sammen skal tage udfordringerne op og gøre endnu flere drømme til virkelighed for vores venner i Zambia. Efter Novicells tur i oktober, spilles bolden videre til Platform.as, som vil kunne bidrage på andre, vigtige områder.

Et udviklingscentrum for unge

Kun 1/3 af alle zambiske skoleelever får mere end 7 års skolegang. Og med 14,5 mio. indbyggere i Zambia er det altså en stor gruppe børn, der ikke kommer videre end til 7. klasse. Det er derfor, Eventure med Northern Star Academy går ind og tilbyder samt betaler for skolegang til nogle af de zambiske elever, der ellers ville være 'gået tabt' i uddannelsessystemet.

Northern Star Academy giver hvert år 30 udvalgte elever chancen for at starte på ny. Gennem et gratis efterskoleår i et lærerigt og udviklende miljø bliver eleverne rustet til at gennemføre high school, som de efterfølgende får betalt af Eventure og foreningens sponsorer. Eleverne opnår i sidste ende, hvad der svarer til en dansk gymnasieuddannelse, og hidtil har erfaringerne været gode.

Målet for skolen er at skabe personlig udvikling og styrke de unge, så de kan løfte deres uddannelsesniveau og gavne andre ved at bringe deres viden med sig tilbage ud i deres lokalområder. Mange af de unge på Northern Star Academy ønsker netop at blive lærere, sygeplejersker eller lignende i de samfund, de selv er vokset op i.

På den måde hjælper projektet ikke kun de 30 elever på skolen, men også hele samfund, som får tilført viden og kompetencer, de hidtil ikke har været i nærheden af: Det kan fx gøre en stor forskel for et lokalsamfund at lære, hvorfor det er en god idé at plante et nyt træ, når man fælder det gamle. Eller hvad vandkvalitet betyder, hvordan sund og nærende kost sammensættes, og hvordan man lægger et budget til en nystartet virksomhed. Alle ting, som eleverne på Northern Star Academy lærer - og lærer fra sig.

IT kan hjælpe

En af udfordringerne på Northern Star Academy er at løfte de unge fra deres ofte meget forskellige baggrunde og uddannelsesniveau til at blive klar til high school. Og det er her, IT bliver relevant. Med tablets, apps og andre undervisningsprogrammer får skolens lærere mulighed for at differentiere undervisningen i højere grad end hidtil, og det vil uden tvivl bevirke en hurtigere stigende læringskurve for den enkelte elev.

Og selvom IT ikke nødvendigvis er den første tanke, man får, når man taler om Zambia, er der ingen grund til at tro, at vores fokus på IT er malplaceret i forhold til behovet i Zambia. IT er bestemt ikke ukendt i landet, og mange af eleverne på Northern Star Academy er allerede på Facebook på deres mobiltelefoner, fordi det giver dem gratis internet. Skolen har også nogle enkelte PC’er, som de unge prøver af i løbet af opholdet på skolen, og her har de stor gavn af at anvende f.eks. Excel i deres matematik- eller økonomiundervisning.

De frivillige, som underviser på skolen, fortæller, at de unge er lynhurtige til at tage IT til sig. Mulighederne er dog begrænsede qua mængden af udstyr samt den store udgift, det er at købe nyt og transportere det til skolen. Levering af en pakke fra Danmark til skolen kan tage op til 6 måneder.

Derfor går vores idé ud på både at indkøbe, transportere og opsætte IT-udstyret på skolen i Zambia inklusive vejledning om vedligehold samt undervisningsmateriale klar til brug.