Fra Geek til tech lead

Siden 2013 har Novicell hvert år udfordret studerende fra hele landet til at vise, hvor seje og nørdede løsninger de kan lave i den årlige Geek Challenge. Også i år ruller konkurrencen, og i den forbindelse har vi taget en snak med den allerførste vinder, Peter Holm Jakobsen, om tiden før Novicell, om nerverne ved Geek Challenge og om alle de ting, der er sket siden det første møde i vinteren 2013.

Peter, hvordan er det at arbejde i Novicell?

- Det gennemsyrer virkelig huset, at så længe man er dygtig og skaber resultater, så skal mulighederne nok byde sig til. Og så er der sådan set ikke nogen, der stiller spørgsmål ved, om man er studentermedhjælper, fuldtidsudvikler eller noget helt tredje. Mine første tre år har i hvert fald været fyldt med spændende opgaver.

Lad os hoppe tilbage til begyndelsen: Hvornår startede din interesse for webudvikling?

- Jeg tror, jeg var 12 år, da jeg først begyndte at skrive html: Jeg spillede Counter Strike og blev ret god til det, så jeg kom på et hold. Og for at vi kunne få sponsorater til holdet, skulle vi have en hjemmeside, så det måtte jeg jo lige finde ud af. Jeg er sådan en nysgerrig type, så den kastede jeg mig bare over. 

Og så tog det ellers bare fart derfra?

- Ja, det kan man godt sige. Lige efter folkeskolen begyndte jeg på uddannelsen som Webintegrator, og efter et par år med fast arbejde og en lille afstikker som selvstændig søgte jeg ind på datamatikeruddannelsen for at blive endnu bedre til den der lidt mere hardcore programmering. Og det var faktisk det, der førte mig til Novicell.

Tag udfordringen op

Ja, for det var vel i forbindelse med din uddannelse, at du kom med i Geek Challenge?

- Det var det nemlig. Det var det første år af Geek Challenge tilbage i 2013, og jeg var lige blevet færdig med mit første semester på datamatikeruddannelsen. Vores lærer fortalte om Geek Challenge, og jeg kan huske, jeg tænkte, at det var mega fedt. Jeg havde godt hørt om Novicell før, og selvom jeg var lidt nervøs for at sende min kode ind til nogen, der vidste så meget om det, greb jeg udfordringen. Det føltes lidt som X Faktor, hvor man skal ind og stå foran de tre dommere.

- Jeg endte med at bruge rigtig lang tid på min løsning, fordi jeg er så perfektionistisk. Men det var en sjov opgave, og jeg lærte en masse. Det handlede om at lave en integration med Facebook, og jeg valgte at udfordre mig selv med nye teknologier. Så ville jeg i hvert fald få ny viden med mig, selvom jeg ikke vandt.

Hvordan gik det så for dig?

- Jeg endte jo med at vinde Geek Challenge, så det var jo mega fedt! Jeg havde taget studiekammerater med til overrækkelsen, og det var helt vildt sejt at vinde. Jeg vandt 10.000 kroner og så en jobsamtale med Adam (Adam Peter Nielsen, Teknologichef, red.), men vi snakkede egentlig bare om, hvad jeg skulle lave, når jeg startede, så det var en kanon god oplevelse.

 

Hvad skete der efter jobsamtalen?

- Jamen, så startede jeg som studentermedhjælper i en lille studenterafdeling. Jeg arbejdede på en webshop, der hedder Designers and Friends, og det projekt sad jeg faktisk med det meste af min uddannelse i 10-15 timer om ugen efter skole. Det var meget fleksibelt, og jeg kunne tit planlægge det, så jeg lige nåede ud til frokosten, hehe...

Den virkelige verden 

- Under min datamatikeruddannelse skulle jeg i praktik, som jeg også valgte at tage hos Novicell. Der kom jeg over på et nyt projekt, hvor jeg i højere grad selv fik lov til at styre og strukturere projektet med en kammerat fra studiet, som også var i praktik herude (Søren Lysdal, red.). Først arbejdede vi på en separat shopdel. Da vi var færdige med den, fik vi at vide, at omsætningen de to første uger efter launch af det nye system var steget helt vildt meget! Det er fedt at se resultaterne på den måde. Så var det lige pludselig noget ægte, jeg lavede, og ikke en skoleopgave eller sådan noget.

- Da jeg skulle skrive hovedopgave fik vi en del inputs fra Adam til at lave et nyt Umbraco-modul på behavioral targeting, hvor man kort fortalt undersøger brugernes adfærd på et site og skræddersyr indholdet på baggrund af det indsamlede data. Det færdige modul blev lagt ud til fri afbenyttelse, og jeg ved, det efterfølgende er blevet brugt af andre virkomheder. Vi bruger det også internt i Novicell, så det bliver man da lidt stolt over. Modulet hedder Footprint

Jeg ved, at du ikke er studerende længere, men du er stadig i Novicell. Hvad laver du nu?

- Jeg blev fastansat lige efter min hovedopgave. Det blev faktisk aftalt, inden vi var helt færdige med projektet, så det var rigtig rart. Så blev jeg en del af nogle større udviklingsopgaver, for eksempel Danmarks Jægerforbund, som jo er en rigtig stor forening med mere end 100.000 medlemmer. Det var en sjov opgave, og jeg fik endnu mere ansvar.

- Mit næste projekt var KMD, som var et endnu større team på op til 8 udviklere. Det er fedt at få lov til at diskutere og kigge de andres kode igennem - især på de større projekter. Der lærer vi virkelig meget af hinanden.

Nye muligheder

Arbejder du så stadig med KMD og Umbraco i dag?

- Nej. Da jeg havde været her i cirka et halvt års tid efter studiet, fik jeg et tilbud om at komme over i en ny afdeling. Det var Sitecore-afdelingen, og teamchefen (Christian Ginnerup, red.) håndplukkede mig til sit team blandt udviklerne. Jeg var klar på at lære nyt, men det krævede selvfølgelig en certificering i Sitecore, hvor jeg heldigvis har fået en rigtig god score.

- I Sitecore-afdelingen har jeg senest fået lov til at være med til at starte et helt nyt projekt op for DEIF. Det er både en stor kunde og et omfattende forløb i tre faser, så det er spændende at være en del af. Fra starten af det nye projekt fik jeg rollen som tech lead, så det er mig, der bestemmer, hvordan hele strukturen skal være i det her. Det er jo en rolle med endnu mere ansvar og også en lille smule ledelse.

- I det projekt sparrer jeg for eksempel rigtig meget med Novicells nye mand i London (Jorge Lusar, red.), som har 13 års erfaring i Sitecore. Han er blevet lidt en mentor, og jeg lærer rigtig meget af ham. 

Der er godt nok sket lidt af en udvikling på tre år: Fra Geek Challenge til tech lead på et stort projekt…

- Det må man sige. Nogle gange kan jeg heller ikke helt huske, hvor lang tid der egentlig er gået.

- Men som jeg også sagde indledningsvis, tror jeg, det er mentaliteten her i huset; at hvis man er dygtig og har mod på at lære nyt, så får man mere ansvar helt automatisk. Der er stor tillid til, at man kan klare opgaverne. Så det er sådan set de opgaver, jeg har løst hver dag, der har åbnet de her muligheder for mig.

"Det er sådan, jeg trives" 

Hvor ser du så dig selv om fem år?

- Om fem år er jeg jo direktør i Novicell, hehe... Ej, det har jeg faktisk ikke tænkt vildt meget over. Det er svært lige at udpege en retning, når alt udvikler sig så hurtigt.

- Det vigtigste er, at jeg bliver ved med at lære noget og føler, jeg bliver bedre. Og det har jeg faktisk følt i alle de projekter, jeg har været på indtil videre her i Novicell. Jeg trives bedst, når jeg arbejder sammen med nogen, som har det samme faglige niveau som mig eller højere. Og det gør jeg bare her!

 

Vil du høre mere om faglig udvikling i Novicell?

Du er velkommen til at tage en snak med Anne fra vores HR-afdeling. Du kan også komme med en tur indenfor i Novicell og se videoen, hvor medarbejderne fortæller mere om, hvordan det er at arbejde i Novicell.