Direktør, gå nu hjem - din success afhænger ikke af antallet af timer, du arbejder

Det skaber en syg virksomhedskultur og et unødigt pres på medarbejderne, når medierne gang på gang hylder iværksættere, der prædiker om nødvendigheden af at arbejde 80-90 timer om ugen. Din succes afhænger ikke af antallet af arbejdstimer.

Jeg kan ikke lade være med at føle, at vi som virksomhed har gjort noget helt rigtigt, når jeg en ganske almindelig eftermiddag omkring kl. 16 kan gå igennem vores normalt så travle kontor og se, at stort set alle computere er slukkede, og medarbejderne er gået hjem. Sådan bør det være. Jeg vil hellere møde mine medarbejdere og deres børn i den lokale idrætshal om eftermiddagen, end at se fortravlede medarbejdere foran computeren, når jeg går hjem.

Danske børnefamilier hører til dem, der arbejder allermest i hele Europa. Det betyder også, at vores børn er dem, der tilbringer mest tid i institution. Faktisk er der heller ikke noget andet europæisk land, hvor forældre og børn under tre år er adskilt så meget, som det er tilfældet i Danmark. Derfor kan jeg heller ikke lade være med at blive en smule træt, når medierne igen og igen vælter over med historier om succesfulde iværksættere, der udbreder deres historie om, hvordan de har knoklet røven ud af bukserne – ofte 80-90 timer om ugen – sovet på kontorgulvet og undværet deres familier, mens børnene er små – alt sammen for at skabe den forretning, de har. Som en farfar, der igen og igen fortæller historien om dengang, han gik i korte bukser i snevejr, retfærdiggør de deres egen velstand, med det afsavn de led engang. Og medierne elsker det!

Skab en god kultur

Jeg forstår godt iværksætternes behov for at dramatisere deres egen situation. I bedste fald er det en god historie. I værste fald skaber det en syg kultur på arbejdspladsen, som presser de i forvejen hårdt prøvede børnefamilier, og det afskrækker i sidste ende potentielle iværksættere fra at gå i gang med i iværksætteriet. Min pointe er ganske enkel: Det er ikke nødvendigt at arbejde og lide de afsavn for at få succes som medarbejder eller iværksætter.

Personligt startede jeg op som iværksætter for 12 år siden. Dengang havde jeg tre små børn, som jeg nægtede – og fortsat nægter – ikke at prioritere som det vigtigste i mit liv samt et hus, som jeg på trods af bankens insisteren nægtede at belåne. I dag er vi mere end 250 medarbejdere, har kontorer i fire europæiske lande, og jeg har ikke overnattet på kontorets gulv en eneste gang. Og jeg ville anse det som et personligt nederlag, hvis nogle af mine medarbejdere følte behov for at gøre dagene til nætter på kontoret. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at en forretning skal presse nogen mennesker helt derud.

Find de rigtige mennesker

Mit vigtigste råd til dig, der går og drømmer om at starte din egen virksomhed, er, at du skal se den anden vej, når medierne hylder disse iværksættere med de ulideligt lange dage og i stedet mærke efter, hvad der er vigtigt for dig. Du skal være ekstremt opmærksom på, hvem du omgiver dig med. Er din nye revisor en, der finder løsninger for dig, eller er det en, der nyder at stille rigide krav? Og når du ansætter dine første medarbejdere, så tænk over om det er personer, der giver dig energi – eller om du mister energi ved at være sammen med dem?

Det er faktisk ikke så svært, og alle kender ham den superdygtige kværulant, der nyder at dokumentere sin faglighed ved at udstille andre. Sig pænt ”nej tak” til jobsamtalen, og ansæt i stedet den ansøger, som har fagligheden i orden, og som husker at rydde op efter sig i mødelokalet.

Og så er det vigtigt, at du kommunikerer klart ud, at i din virksomhed går I hjem til tiden. Skab en kultur, hvor det bliver italesat, at familien er vigtig. Det gør ikke alene din virksomhed til et bedre sted at være, du kan også tiltrække bedre medarbejdere. Og hvis I normalt går hjem til tiden, så er der overskud til at give den en ekstra skalle, når det brænder på – når den store deadline nærmer sig. Det er så patetisk med en kultur, hvor man markedsfører sig selv med, hvor lang tid man arbejder i stedet for at fortælle om de resultater, man skaber.

Når succesfulde iværksættere skal tale om deres succes i fremtiden, håber jeg, at de først og fremmest vil fortælle, hvordan de har skabt en platform, der understøtter et godt liv og et godt familieliv for alle medarbejdere – samtidig med, at deres succes resulterer i en stor sum skattepenge til fællesskabet hvert år.

Link til artikel i Politiken: https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art7550229/Gå-nu-hjem-din-succes-afhænger-ikke-af-antallet-af-arbejdstimer