En rapport fra CodeGarden16

I sidste uge holdt Umbraco deres årlige konference, CodeGarden. Det var 3 dage fyldt med viden, networking og en masse dygtige mennesker, der deler vores begejstring for Umbraco.

Novicell deltog med 8 deltagere, og vores Teknologichef Adam Peter Nielsen holdt indlægget Guerrilla marketing suite.

Umbraco er et produkt og et community i udvikling. Der er 209.000 aktive "Umbracians" i community'et, og på Umbraco-platformen kommer du i selskab med mere end 260.000 andre websites. Faktisk bliver der installeret mere end 1.100 Umbraco CMS'er - hver eneste dag. 

Hvorfor deltager Novicell på CodeGarden?

Vi tager til CodeGarden af 3 årsager:

  1. Vi vil interagere med og bidrage til community'et
  2. Vi vil lære en masse Umbraco tips og tricks
  3. Vi vil have fingeren på pulsen ift., hvor Umbraco bevæger sig hen.

Det sidste punkt er vigtigt for os, når vi rådgiver vores kunder. Valg af CMS er en beslutning, der rækker mange år frem i tiden, så derfor er det vigtigt at vide, hvordan platformen vil udvikle sig. 

codegarden16
Fotos af Douglas Robar

På årets CodeGarden fik vi indsigt i de 3 spor, Umbraco i øjeblikket forfølger: Umbraco v7.*, Umbraco v8 samt UasS (Umbraco as a Service). Her følger en kort opsummering.

Umbraco v7

Umbraco v7.* er det Umbraco, vi kender i dag. Version 7 er den stabile version of Umbraco, hvor den velfungerende platform langsomt, men sikkert blive bedre og bedre.

Et gennemgående tema for Umbraco 7 er, at nogle af de mest brugte trejdepartspakker bliver optaget i Umbraco-kernen. Umbraco 7.5 er ude i en beta nu og inkluderer bl.a.:

  • Health Check section med providers
  • Ny Package Section
  • Glemt password funktion
  • 301 redirect tracker

Umbraco har mange idéer til at forbedre og forfine version 7, og planen er at fortsætte med en række mindre 7.* releases i løbet af det kommende år.

Umbraco v8

Umbraco v8 er næste store målsætning, som vi kan være heldige at se i en preview-udgave sidst på året (2016). Der er ændringer både til det visuelle udtryk og til kernen - især kerneændringer er interessante i et udviklerperspektiv.

Selve Umbraco-kernen bliver stort set skrevet om i v8, hvilket giver endnu bedre performance og mere fleksibilitet. Vi glæder os!

UaaS

Det sidste spor, som Umbraco følger intenst, er deres cloud-løsning Umbraco as a Service. UasS beskrives som fleksibel hosting gennem Microsoft Azure samt automatiserede deployments og opdateringer. Tænk på Umbraco as a Service som wordpress.com for Umbraco.

What to choose?

Novicell følger udviklingen i både Umbraco 8 og UasS tæt. Umbraco 8 er stadig ikke et stabilt produkt, og vi når sandsynligvis hen til 2. kvartal af 2017, før vi for alvor overvejer nye projekter på version 8. Umbraco 7 er derfor stadig det sikre valg. Det er den stabile, velafprøvede version, der hele tiden forbedres.

Tak til alle deltagerne på CodeGarden - #H5UR