Uundværlige apps til Facebook-administratoren

Er du administrator af en eller flere Facebook-sider, kan det ofte være nødvendigt at finde information, svare på beskeder eller oprette annoncer, når du er på farten. Her er dine muligheder som udgangspunkt begrænsede, hvis du ikke har adgang til en computer. Men hvis du installerer følgende to apps, nemlig Facebook Sideadministrator og Facebooks Annonceadministrator, bliver det hele meget nemmere. Her kan du se hvorfor.

Hold dig opdateret 24-7

Med Facebook Sideadministrator kan du administrere op til 50 sider fra din smartphone eller tablet. Du kan holde øje med sideaktivitet, dele indhold med din målgruppe, få indblik i dine data og sidst, men nok vigtigst, kan du svare på beskeder og kommentere opslag på vegne af din side. Du kan dog ikke gå ind og se de sider, du følger på vegne af din side, og kommentere eller like dem. Til gengæld kan du holde øje med, om der er omtaler af din virksomhed.

Selve designet kan godt virke lidt tungt i forhold til, når du ellers tilgår Facebook. På trods heraf, samt eventuelle besværligheder ved indføringen i at navigere i app'en, så er denne app virkelig nyttig for dig, der administrerer Facebook-sider.

Nedenfor er nogle udvalgte billeder fra de forskellige sider i app’en.

Det brummer i lommen...

Du kan indstille app’en til at sende dig push-notifikationer, så du får besked, hvis der er nogen, der laver et opslag på siden, omtaler virksomheden, laver en anmeldelse eller lignende.

For at slå notifikationerne til, skal du bruge navigationsmenuen i bunden. Længst til højre ligger (…), som dækker over ”mere”. Herfra kan du komme til indstillinger, hvor du kan vælge, om du vil slå notifikationer til samt hvilken type notifikationer, du gerne vil have. 

Basal annoncering

Fra Facebook Sideadministrator kan du også oprette basal annoncering. Dine muligheder er dog begrænsede i forhold til Annonceadministratoren, som du også kan hente som app. Men hvis du benytter et device, der ikke understøtter Annonceadministratoren, er annoncering via sideadministratoren et udmærket alternativ.

Målrettet annoncering på farten

Med Facebooks annonceadministrator har du langt flere muligheder i forbindelse med annoncering, end du har med sideadministratoren.

Man kan overordnet sige, at annonceadministratoren er opdelt i to:

  1. Oprettelse af Facebook-annoncer
  2. Statistisk data fra tidligere kampagner

Tilpasset annoncering

Her er den største forskel fra Facebook Sideadministrator – ud over et lettere og mere intuitivt design – at du har mulighed for at vælge mere specifikke målgrupper. Har du gemte målgrupper, kundelister eller andet, er det muligt at bruge disse i den nye annonce, og du kan også bruge de målgrupper, som du har oprettet via din Facebook-pixel. Opretter du nye målgrupper, får du ligeledes et estimat over den potentielle rækkevidde.

Dine muligheder er stadig størst, når du opretter annoncer via computer, men Annonceadministrator et rigtig godt alternativ til de mindre devices, når du ikke har mulighed for at tilgå en computer.

Overvåg dine tidligere kampagner

Du kan også få et overblik over statistikken for de kampagner, der er kører og har kørt via Facebook. Så udover at du har mulighed for at tilrette nuværende annoncer eller stoppe/aktivere dem, kan du også se resultaterne af kampagnen.

Her ser du en oversigt over nogle af de statistiske områder, som du kan få data fra:

Hvad er dit behov?

Dine annonceringsmuligheder er altså noget bedre med Annonceadministrator, end de er i Facebook Sideadministrator. Foruden målgrupper og statistik kan du bl.a. se en forhåndsvisning af annoncen på både mobil, computer og i højre kolonne på computer.

Med de to apps ved hånden er du godt klædt på til at håndtere dine Facebook-sider på farten. Om du har brug for dem begge, afhænger selvfølgelig af dine specifikke behov, men uanset hvad, bør du have Facebook Sideadministrator, da det er herfra, at du kan tilgå alle dine oplysninger, få indblik i dine data og se beskeder fra brugere.

Bemærk at de to apps kun er tilgængelige på specifikke enheder og versioner. Når du søger efter app’en, kan du se, om den er tilgængelig for netop din smartphone eller tablet.