Annoncering på Instagram

Har du annonceret på Instagram, eller overvejer du at gøre det? Er du i tvivl, om det reelt kan give dig noget værdi, og om det overhovedet er målbart?

I denne artikel får du mere information om en masse af de områder på Instagram som Novicell arbejder med på tværs af mange forskellige kunder.

 • Hvordan kommer jeg i gang med at annoncere på Instagram?
 • Hvilke annoncemuligheder har jeg på Instagram?
 • Hvad koster det at annoncere på Instagram?
 • Hvordan måler jeg min Instagram performance?
 • Hvordan kan jeg optimere på mine Instagram annoncer?

Hvorfor annoncere på Instagram?

Dy nyeste tal fra Instagram viser at der i september 2018 var over 400 millioner brugere på mediet og i Danmark er over 25% på mediet, og det er et af de mest brugte sociale medier i Danmark (ifølge AudienceProject). Der er ikke noget, der indikerer at der vil blive færre på mediet i fremtiden, så der er ingen tvivl om, at Instagram er solid platform for at nå en masse brugere.

Kom i gang med annoncering på Instagram

Det er Facebook som ejer Instagram, så det betyder, at når du vil annoncere på Instagram, skal du igennem Facebooks Annonceadministrator. Det betyder også, at du skal have en Facebook-side for at kunne annoncere på Instagram.

Omvendt er det ikke et krav, at du har en Instagram-konto for at lave annoncer på Instagram, men har du har det, vil vi helt klart anbefale, at du sammenkobler den med dine annoncer. Så får du nemlig mulighed for at gennemse og svare på kommentarer.

Hvis du bruger Facebook Business Manager, kan du under ”Indstillinger for Business Manager” gøre krav på din Instagram-konto. Herefter kan du vælge Instagram-kontoen i forbindelse med selve udformningen af en annonce.

Bruger du ikke Facebook Business Manager, er det under "Indstillinger" på din Facebooks-side, at du kan tilknytte Instagram-kontoen.

Opret en Instagram-annonce

Instagram er kun er en placering i Facebooks annonceadministrator, som du skal vælge under annoncesæt - og ikke ikke en decideret kampagnetype, som man måske kunne tro. Som oftest kører man også en kampagne på både Facebook og Instagram, hvor indholdet enten kan være det samme eller forskelligt.  

Du starter med at vælge, hvilket mål din kampagne har - under kampagnemålsætning. Der er flere forskellige muligheder, du kan vælge mellem bla. trafik, leadgenerering og opslagsinteraktion.

Du kan ikke vælge kampagnemålsætningen ”Synes godt om for side” og ”begivenhedssvar” og samtidig annoncere på Instagram. Det er en målsætning, der kun kan bruges på Facebook og til at få flere følgere til en Facebookside.  

Når du har valgt din kampagnemålsætning, skal du tage stilling til budget, målgruppe, placering samt optimering og levering. Det er under placering, du kan vælge, om annoncen skal vises på Instagram eller ej. Bemærk, at Facebook altid har prævalgt alle de mulige placeringer, så er du eksempelvis ikke interesseret i at annoncere på messenger, skal du selv aktivt vælge det fra.

Instagram annoncering placeringer

På instagram kan du vælge at annoncere i nyheder eller i stories. Hvis du gerne vil annoncere i stories, kan kampagnemålsætningen ”opslagsinteraktion”, ”beskeder” og ”konverteringer” heller ikke bruges.

Annonceformater

På Instagram kan du vælge mellem 4 forskellige annonceformater:

 1. Billedannoncer
 2. Videoannoncer
 3. Karruselannoncer
 4. Annoncer i stories

Du har snart kunnet annoncere i stories i et stykke tid, men vi ser at der er mange der endnu ikke har forsøgt med denne placering. Det betyder at konkurrencen på annoncer i stories stadig lav, så du får max. synlighed for et forholdsvist lille budget. 

Hvad koster det at annoncere?

Det spørgsmål får vi ofte, og det er ikke lige til at svare på, men her kommer et forsøg alligevel:                    

Helt kort fortalt foregår annoncering på Instagram ligesom en auktion, hvor du byder på at få vist din annonce inden for den valgte målgruppe. Jo større konkurrence, der er inden for den målgruppe, jo mere koster et klik eller en visning.

Når du opsætter en annonce, vælger du selv, om du vil betale per visning eller per klik til dit website. Har du en forholdsvist bred målgruppe med lav konkurrence, er prisen lavere, men så risikerer du også at få en masse irrelevante kliks.

Af den grund har vi set, at klikpriserne varierer fra alt imellem 50 øre og 15 kr. Du kan dog minimum vælge et dagligt budget på 5 kr.. Dog skal det være 25. kr. hvis du vælger at betale pr. klik fremfor pr. eksponering.

Men som tommelfingerregel kan man sige at jo større din målgruppe er (jo færre segmenteringsparametre du kommer på) jo billgere er dine klikpriser og omvendt. Så hvis dit mål er at komme ud til rigtig mange i en see-fase og drive en masse trafik ind på dit site, kan du for et forholdsvist lille budget med fordel annoncere til en bred målgruppe på instragram.

Valg af målgruppe på instagram

Når du vælger den målgruppe, du vil annoncere overfor, får du et estimat på målgruppestørrelsen. Så er du i tvivl om din målgruppe er på Instagram, eller hvor mange der er, så gå ind og tjek det først.

Nedenfor er størrelsen for målgruppen på Instagram for:

 • Mænd og kvinder
 • 18 til 25 år
 • I et forhold 

Hvordan optimere du på dine Instagram annoncer

De vigtigste parametre at kigge på når du optimere dine annoncer er relevansscore, CTR og niveauet for det konverteringsmål du har sat op. Du skal også holde øje med udviklingen i disse.

Er dine CTR eksempelvis meget lav, vil det være en god ide at arbejde med at forbedre dine målgruppe eller ændre på dine annonce så den leder til at flere vil klikke på annoncen.

Har du en kampagne der ikke performer som du forventer, er du velkommen til at tage fat på os hos Novicell, så kigger vi gerne på hvad du kan gøre bedre.

Nyhed ”Shopping på instagram”

Med shopping på Instagram får dine kunder mulighed for at se produktinformationer i dine billeder ved at tappe på dem.

Du kan tagge op til fem produkter pr. billede eller op til 20 produkter pr. karrusel, tilføje filtre eller billedtekster. Der kommer en beskrivelse af produktet frem, pris og et link som leder dem direkte til produktet på din hjemmeside.

Bliv godkendt til Instagram Shopping

Hvis din virksomhed vil godkendes til shopping på Instagram, skal din virksomheds- og kontoopsætning opfylde følgende:

 • Sælge fysiske produkter
 • Din virksomhedsprofil skal være konverteret til en ”virksomhedsprofil”
 • Din virksomhedsprofil skal være forbundet med et Facebook katalog (annonceadministratoren)

Virksomhedsprofil på instagram

Instagram har gjort det muligt at oprette virksomhedsprofiler, hvilket har været efterspurgt i lang tid.

Til forskel fra en almindelig profil har en virksomhedsprofil følgende features:

 • En knap, som gør det muligt for tilhængere at kontakte virksomheden direkte via telefon, mail og sms eller få vist en rutevejledning til den nærmeste butik.
 • Et analyseværktøj, som giver oplysninger om tilhængere, og hvilke posts der performer bedst. Det indebærer et overblik over topposts, rækkevidde, indtryk og engagement samt data om tilhængere, f.eks. køn, alder og placering.
 • Muligheden for at oprette annoncer i Instagrams app. Du kan f.eks. vælge den post, der performer bedst, tilføje den en “call to action”-knap og herefter lancere den som en annonce.

Hvordan skifter jeg over til en virksomhedsprofil?

Administrerer du en virksomhed på Instagram og vil gerne skifte over til en virksomhedsprofil? Så skal du gå til tandhjulet øverst i højre hjørne. Her får du nedenstående skærmbillede frem med menupunktet ”Skift til virksomhedsprofil”.

Vi anbefaler helt sikkert, at du som virksomhed gør brug af de nye features, da det giver dig ekstra muligheder for at profilere dit brand.

 

Hent vores guide til instagram

Hent guiden

 

We.Are.Novicell

Følg Novicell på Instagram