Expanded Text Ads - Nyt Google annonceformat

I går, tirsdag, afholdt Google sit årlige Google Performance Summit. Her blev det endelig bekræftet, at Google vil gennemføre gennemgribende ændringer i deres søgemaskines annonceformat på AdWords.

Annoncering på Googles søgemaskine foregår via Google Adwords – en af gigantens allervigtigste kilder til omsætning og et produkt, som de fleste marketers formentlig har stiftet bekendtskab med.

Formatet i Google AdWords-søgeannoncer har grundlæggende været det samme de sidste mange år – lige indtil nu.

Det nye format kan ses i lyset af de ændringer, som Google foretog af søgeresultaterne i foråret, så der nu er fire AdWords-resultater placeret over de organiske søgeresultater i søgeordsvisningen. Vores formodning er, at Google ganske enkelt vil have endnu flere til at annoncere i Google AdWords.

De 4 ændringer i det nye format

Følgende bliver ændret:

  • Du får 50 % mere tekst at gøre godt med. Dvs. annoncerne 'fylder mere' i søgeresultatet
  • Visuelt bliver annoncerne bredere
  • Der bliver 2 overskriftsfelter på i alt 60 tegn
  • Der bliver kun 1 beskrivelseslinje på 80 tegn (før var der 2 linjer x 35 tegn)

De visuelle resultater af Googles ændringer af annonceformatet i Google AdWords

Det betyder ændringerne for dig

Først og fremmest; hvis du kører annoncer i Google AdWords, er du nødt til at forholde dig til det nye format i løbet af de kommende måneder.

Google har afprøvet det ændrede annonceformat i beta, og resultaterne viser, at klikfrekvensen (CTR) stiger med cirka 20 % i forhold til det gamle format - men med samme pris per klik. Det er et klart incitament til hurtigt at få tilpasset jeres annoncer efter det nye format og få overhalet jeres konkurrenter med den højere click through rate (CTR).

Med det nye format bliver det generelt nemmere at lave gode annoncetekster uden at skulle passe dem ind i de standardiserede 25 plus 2 x 35 tegn. Det har uden tvivl været en kilde til irritation hos mange.

Vil du være med fra start?

Senere på året bliver ændringerne rullet ud til alle, men allerede nu er betaversionen så småt aktiv. Hvis du ikke har adgang til betaversionen, er der ikke andet at gøre end at vente og eventuelt kontakte dit bureau eller en repræsentant fra Google for at høre, om din virksomhed kan få adgang.

Vi er allerede i gang med de nye annonceformater hos en række af vores kunder og ser frem til at se resultaterne. Og til at dele resultaterne med dig.